Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nieuwe kleine rassen populair op overzeese markten"

"Stijgende prijzen vertragen export Chinese uien"

De uienprijzen in China zijn sinds augustus weer gestegen. Momenteel bevinden ze zich op een hoog niveau. "De uienprijzen waren een paar maanden geleden gedaald nadat India zijn exportverbod had opgeheven. De uien van de nieuwe oogst zijn sinds juli op de markt, maar de opbrengst valt wat tegen door te harde vorst begin dit jaar. Bovendien is de prijs van Chinese uien op de internationale markt gestegen door de verhoging van de Indiase exporttarieven", vertelt Lassie Kong van Jining Fenduni Foodstuff.

"De prijs van rode uien is meer gestegen dan die van gele uien. De hoge prijzen hebben een impact op de vraag, waardoor de export rustiger is geworden", stelt Lassie. Hoewel de zeevrachttarieven onlangs zijn gedaald, is het moeilijk om het effect van de stijgende uienprijzen te compenseren.

"Vorig jaar waren de uienprijzen ook hoog, maar de vraag bleef toen sterk omdat het totale aanbod op de internationale markt klein was. Dit jaar is het aanbod van Nederlandse uien evenwel gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Hun prijs is ook concurrerend en veel handelaren zijn overgestapt op Nederlands aanbod. Ook dit heeft de recente exportdynamiek van Chinese uien beïnvloed."

Lassie heeft het ook over enkele nieuwe rassen van kleine Chinese uien die populair zijn op de internationale markt. De bestellingen nemen toe en de prijzen klimmen hoger dan die van reguliere grote uien. "Gewone Chinese uien hebben meestal een diameter van 50-80 mm of 80-100 mm, de maat van deze kleine uien is 40-60 mm. Het zijn nieuw producten die door telers zijn ontwikkeld op basis van de marktvraag. De marktvooruitzichten lijken tot nu toe optimistisch."

Jining Fenduni Foodstuff exporteert knoflook en uien naar Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Europa. "Wat de vraag naar uien betreft, was het op de Afrikaanse markt deze zomer relatief rustig en was de Midden- en Zuid-Amerikaanse markt actiever."

Voor meer informatie:
Lassie Kong
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
Tel & Whatsapp: +86 18678710377 (China)
[email protected]
www.garlics.com

Publicatiedatum: