Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Extra wegafsluitingen in verband met aanleg Blankenburgverbinding A24

Forse verkeershinder verwacht op A15 tussen 27 september en 7 december

De Blankenburgverbinding wordt officieel op 7 december geopend. Voordat de nieuwe snelweg A24 in gebruik kan worden genomen, zijn nog extra werkzaamheden nodig. Dit zorgt voor extra afsluitingen op de A15 en A20 en extra reistijd. Ook moet je vanaf 7 december tol gaan betalen. De werkzaamheden op een rij:

Afsluiting A15 bij Rozenburg weekend 27 – 30 september 2024
De eerste afsluiting op de A15 is van vrijdagavond 27 september 22.00 uur tot maandagochtend 30 september 5.00 uur. De A15 is dan tussen op- en afrit Brielle (12) en Welplaatweg (15) in beide richtingen afgesloten. Let op, de op- en afritten gaan al om 21.00 uur dicht. Houd rekening met extra reistijd. In hetzelfde weekend voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit op de A15. De snelweg is dat weekend richting Dordrecht afgesloten tussen de knooppunten Vaanplein en Ridderkerk.

Hinder A15 bij Rozenburg 30 september – 7 december 2024
Vanaf maandag 30 september is er op de A15 bij Rozenburg geen zogenoemde plusstrook (derde rijstrook) meer en zijn in iedere rijrichting twee rijstroken in plaats van de huidige drie rijstroken beschikbaar. De plusstrook moet worden weggehaald om de nieuwe aansluiting A24/A15 te kunnen maken. Omdat de A24 op 30 september nog niet open is, betekent dit dat er tot de openstelling op 7 december op de A15 bij Rozenburg minder rijstroken beschikbaar zijn. Meer informatie vind je op de website van Rijkswaterstaat.

Opgelet: vanaf 7 december tol betalen
Vrachtauto's betalen 9,13 euro tol per keer, om vanaf 7 december door de nieuwe Blankenburgtunnel te mogen rijden tussen Vlaardingen en Rozenburg. Voertuigen met een gewicht onder de 3500 kilo, zoals bestel- en personenauto's, moeten 1,51 euro betalen. De Blankenburgtunnel verbindt de A20 en de A15 met elkaar. Dit scheelt 7 minuten reistijd ten opzichte van de oude situatie. Gebruikers hoeven niet te stoppen voor een tolpoortje, want de camera's registeren het kenteken. De tol kun je op 2 manieren betalen:

  • Door je aan te melden voor automatisch betalen.
  • Door niet automatisch te betalen: dan moet je elke tolrit zelf online betalen.

De RDW adviseert gebruikers vooraf te registeren om de verrekening soepel te laten verlopen. Met de tolopbrengst wordt een deel van de aanleg gefinancierd. De tarieven worden jaarlijks geïndexeerd en kunnen dus stijgen in de toekomst.

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: