Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgapomnotering 2024-2025 voor Fontane en Challenger

Voor het seizoen 2024-2025 zal Belgapom wekelijks de prijsnotering publiceren voor de variëteiten Fontane en Challenger. De noteringen blijven zoals voorgaande jaren op vrijdagochtend plaatsvinden en worden gepubliceerd op de website van Belgapom.

Christophe Vermeulen, CEO van Belgapom: "Met de wekelijkse notering voor Fontane en Challenger dekt de commissie een aanzienlijk deel van de aardappeltransacties af. De notering blijft een cruciaal instrument voor transparantie in de aardappelmarkt."

De Belgapomprijs geeft de meest gangbare prijs weer die op de 3 vorige werkdag(en) is vastgesteld voor de rassen Fontane en Challenger. Deze prijs geldt voor aardappelen die geschikt zijn voor verwerking tot diepgevroren frietproducten, met een maat van minimaal 35 mm, geleverd door de producent, los op de vrachtwagen, en bedoeld voor onmiddellijke levering of ophaling.

Nieuw reglement prijzencommissie
Vanaf dit seizoen is er een nieuw reglement van kracht dat de werking van de Belgapom prijzencommissie regelt. Dit reglement is opgesteld in overleg met de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) om te voldoen aan de Europese en Belgische mededingingsregels. Geïnteresseerden kunnen het volledige reglement, na definitieve homologatie door de BMA, raadplegen op de Belgapom-website bij de publicatie van de notering.

Voor meer informatie: www.belgapom.be

Publicatiedatum: