Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goede prijzen voor Argentijnse mandarijnen in laatste weken van seizoen"

De Argentijnse citrussector moet nog een aantal moeilijkheden overwinnen in de laatste weken van het mandarijnenseizoen. Volgens Nahuel Lavino, export sales manager bij Fama, een Argentijnse exporteur en importeur van citrus, hebben ze er het beste van gemaakt in een kort seizoen. "Het mandarijnenseizoen heeft nog maar een paar weken te gaan. Het is iets korter dan normaal door de weersomstandigheden, maar met goed werk in de pakstations verlengen we de afzet zoveel mogelijk."

Hij zegt dat het sinaasappelseizoen goed verloopt. "We hebben langdurige programma's tot het einde van het kalenderjaar, wanneer Egypte en het noordelijk halfrond beginnen met goede volumes en concurrerende prijzen", aldus Lavino.

De sales manager is ook opgelucht dat de prijzen dit jaar over het algemeen goed zijn, in tegenstelling tot vorig jaar. "De vraag is hoog voor beide soorten verpakking die we aanbieden: kartons van 15 kilo en kartonnen bins van 550 kilo. Omdat we bijna alles kunnen exporteren, accepteren we alle kwaliteiten en bijna alle maten. Dat is een groot voordeel voor telers."

De president van Argentinië, Javier Milei, heeft verschillende kostenbesparende maatregelen ingesteld, waaronder het schrappen van een aantal subsidies – bijvoorbeeld voor brandstof –en het terugdringen van de staatsuitgaven. "Er wordt niet verwacht dat de lokale Argentijnse markt dit seizoen sterk zal zijn, dus er zal niet veel fruit in bewaring worden gehouden. En voor de sinaasappelen is er nog steeds de back-up van de sapindustrie, die goede prijzen betaalt. Argentinië is weer op de goede weg, maar het gaat snel en dat is niet gemakkelijk voor de bevolking. De prijzen zijn omhooggeschoten, terwijl de salarissen geen gelijke tred houden. Dat is een van de redenen waarom er niet veel vraag is naar citrus op de lokale markt. 'Er is geen geld!' pleegt Milei te zeggen. Het zal tijd kosten, maar ik denk dat er licht is aan het einde van de tunnel", zegt een hoopvolle Lavino.

Voor meer informatie:
Nahuel Lavino
Fama
Tel: +34 636 497 142 (Spanje)
[email protected]
www.citrusfama.com.ar

Publicatiedatum: