Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vitafresh Produce (VK)

"Spanje zal beginnen met goede kwaliteit en dat vraagt om betere prijzen"

Nu het Spaanse seizoen begint, kijkt het Britse Vitafresh Produce uit naar de komst van de eerste California Wonder paprika's van een van hun telers in Spanje.

"De timing van de eerste aankomsten is vrij normaal. Het seizoen loopt tot eind maart. De aanvoer van lokale telers en uit Nederland loopt net ten einde en de volumes worden krap", zegt Harvey Cleeton van Vitafresh Produce. "Spanje zou moeten beginnen met een goede kwaliteit en dat vraagt om betere prijzen."

Volgens Harvey zijn de Nederlandse paprika's – de laatste uit de kas – op dit moment goedkoper.

"We verwachten dat de prijzen voor de Spaanse oogst zullen afvlakken naarmate de volumes toenemen, maar zoals altijd hangt dit af van het weer en de opbrengst. Onze teler Godoy uit Almería voorspelt een goed seizoen. Ze telen al 40 jaar sla en hebben een areaal van meer dan 300 ha. Godoy staat bekend als een kwaliteitsmerk en zorgt voor consistentie en continuïteit in de levering, wat het ons echt gemakkelijk maakt."

Vitafresh Produce importeert voornamelijk rode en groene paprika's en enkele gele paprika's, evenals rode en groene chilipepers. Het bedrijf levert aan groothandelaren en foodserviceklanten.

"De vraag is vrij consistent. Het helpt om met een merk te kunnen werken dat wordt geassocieerd met kwaliteit. We laden elke week een paar vrachtwagens uit."

Harvey zegt dat de controles aan de grens vorig seizoen goed verliepen. "Het verliep vrij naadloos, wat ook nodig is, omdat we te maken hebben met groenten met een korte houdbaarheid en we willen allemaal zo min mogelijk oponthoud. Als de extra controles worden ingevoerd, moeten we er gewoon op voorbereid zijn. Het hoort erbij om op de hoogte te blijven van dit soort veranderingen."

Voor meer informatie:
Harvey Cleeton
Vitafresh Produce
Mob: +44 (0)743 526 0362 (VK)
[email protected]

Publicatiedatum: