Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goede kleuring Ariane appelen"

Bocapom, een teeltbedrijf in het noorden van het Franse departement Deux-Sèvres, is gestart met de Ariane appeloogst. "De oogst ligt op schema en is ideaal gepositioneerd tussen het einde van de Gala's en het begin van de eerste plukronde bij het Jazz ras. We hopen ongeveer 150 ton Ariane appelen te oogsten, wat overeenkomt met de enten van 2019/2020 en 2021. De kwaliteit is dit jaar erg goed, de schil is mooi en de kleur zelfs prachtig. Ariane heeft heel weinig problemen gehad met ziekten en insectenplagen, dus we hebben dit jaar weinig verliezen geleden", vertelt Stéphanie Habasque, teeltmanager bij Bocapom.

Hoewel het Ariane areaal nieuw is bij Bocapom, sluit het bedrijf verdere ontwikkeling van de boomgaarden niet uit. "Ariane helpt de bestuiving van onze bestaande percelen te verbeteren, maar ook te voldoen aan de behoefte van onze telersvereniging. Met het huidige areaal voldoen we momenteel aan de vraag, maar als die toeneemt, zullen we uitbreiden."

Naast de 2,6 hectare Ariane heeft Bocapom 141 hectare andere appelrassen en 7 hectare peren. "Dit jaar bedraagt de potentiële oogst van Gala, Jazz en Golden appelen – onze belangrijkste rassen – 8.500 ton. We maken deel uit van Pom'évasion, een groep telers uit Maine-et-Loire die appelen telen op biologische wijze. Sinds enkele jaren beheren we onze nieuwe percelen in de vorm van een wand om een goede toegang tot de bomen te hebben. Het bevordert ook de kleuring van het fruit."

Voor meer informatie:
Stéphanie Habasque
Bocapom
[email protected]

Publicatiedatum: