Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Brio Fruits

"Lager overzees aanbod kleinere Spaanse oogst wijst op goed citrusseizoen"

In de regio Valencia is de clementine-oogst ondertussen weer van start gegaan. Er wordt een kleinere opbrengst, maar hogere prijzen verwacht in vergelijking met begin vorig seizoen.

"Deze week zijn we begonnen met de Orogros en Clemenrubí clementines die reeds de juiste maat en een correct sapgehalte halen. De nachten zijn wat frisser geworden en dat helpt natuurlijk om het fruit de geschikte kleur te geven", zegt Abel Alarcón, manager van Brio Fruits.

"Volgende week beginnen we met het Oronules ras. Pas in november is het de beurt aan de eerste Navelina sinaasappelen en half november komen de Salustiana's in het vizier", voegt hij eraan toe.

De oogstraming van het regionale ministerie van Landbouw wijst op een daling van 10,8% ten opzichte van vorig seizoen voor clementines en mandarijnen in de regio Valencia. Vergeleken met het vijfjarig gemiddelde is het zelfs 17%. De daling betreft voornamelijk de variëteit Clemenules, waarvan 140.058 ton minder zal worden geoogst.

"Toch valt het nog af te wachten wat het weer doet met de eerste rassen, want vorig jaar duurde het seizoen uiteindelijk toch langer dan aanvankelijk verwacht, waardoor het overlapte met de oogst van de latere variëteiten", herinnert Abel Alarcón zich.

"Voorlopig zien we ook nog wat partijen citrus van het zuidelijk halfrond op de markt, al zijn die volumes kleiner dan normaal. Sommige landen geven de voorkeur aan het iets grotere fruit van overzee, zoals Duitsland of Nederland, terwijl ze in Frankrijk of Italië zowel citrus van het zuidelijk halfrond als Spanje aanbieden, omdat ze minder veeleisend zijn qua maatvoering", legt de manager van Brio Fruits uit.

"Hoewel we nu al een paar weken Orri's uit Zuid-Afrika afzetten, begint de vraag naar citrus nu pas echt aan te trekken. De telersprijzen in Spanje zijn hoog voor zowel de vroege clementinerassen als sinaasappelen. Het valt nog te bezien in welke mate de handel deze stijging van de kosten kan doorberekenen op bestemming. Maar op dit moment wijzen de lagere aanboddruk van overzee en de kleinere oogst in Spanje op een goed seizoen tot december", besluit Abel Alarcón vol vertrouwen.

Brio Fruit is standhouder op de Fruit Attraction (stand 3E19C).

Voor meer informatie:
Abel Alarcón
Agrios Selectos S.L. (Brio Fruits)
Avinguda de Xàtiva, 38
46727 El Real de Gandia (Valencia) – Spanje
Tel: +34 962 868 000
[email protected]
www.brio.es

Publicatiedatum: