Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BZK-delegatie laat zich informeren over noodzaak tijdelijke huurcontracten in fruitsector

Een delegatie, bestaande uit afgevaardigden van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en diverse belanghebbenden, bracht vandaag een bezoek aan het fruitbedrijf van Cees Masteling in Marknesse. Dit om meer inzicht te krijgen in de manier waarop de fruitsector met arbeidsmigranten werkt en hoe deze worden gehuisvest, zo schrijft NFO.

Sinds kort moeten agrarische ondernemers die zelf medewerkers huisvesten hen formeel een vaste huurovereenkomst aanbieden. "Dit is lastig voor fruittelers, die hun mensen doorgaans maar kort aan het werk hebben", zegt Peter Baltus, Specialist Arbeid en Werkgeverschap bij de NFO.

"Wij als NFO, en ook LTO, willen daarom dat telers de mogelijkheid houden om tijdelijke huurcontracten aan te bieden. Als het werk ophoudt, dan stopt het huren immers ook. En dat is ook het geval op Fruitbedrijf Masteling: na twee maanden gaan de medewerkers weer naar huis en worden de units waarin zij wonen opgehaald. Dat is de ondernemer ook verplicht richting de gemeente. We hopen dat we de ambtenaren duidelijk hebben kunnen maken dat de arbeidsinzet in de fruitteelt zeer specifiek en kortdurend is en dat tijdelijke huurcontracten hierbij het meest passend zijn. Hopelijk kunnen we deze behouden voor onze sector."

Bron: NFO

Publicatiedatum: