Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Zuid-Afrika wint wereldwijd aan belang met zijn blauwe bessen"

Zuid-Afrikaanse blauwe bessen worden steeds belangrijker op de internationale markt. "Onze regio heeft een goede positie op de markt dankzij de kwaliteit van het fruit. Retailers zijn actief op zoek naar onze producten. Goede genetica is de sleutel tot dit succes", zei Barbara Botes, Fall Creek® Area Manager voor Zuidelijk Afrika op Connect South Africa, een evenement dat op 19 september werd gehouden in de Fall Creek-faciliteiten in Paarl bij Kaapstad.

Het evenement trok telers, exporteurs en andere sectorspelers uit Zuid-Afrika, Namibië en zelfs Kenia. De aanwezigen namen deel aan proeverijen van blauwe bessen, waaronder de populaire Sekoya Pop® 'FCM14-052', Sekoya Beauty® 'FCM12-097' en AzraBlue™ 'FCM14-031', die het goed doet in heel zuidelijk Afrika. Fall Creek introduceerde ook nieuwe selecties, FCM14-057 en FCM17-132, die veelbelovende resultaten opleveren in Zimbabwe en Namibië.

Burgert van Dyk, regionaal directeur van Fall Creek voor EMEA, opende het programma en sprak over de toewijding van het bedrijf om telers van blauwe bessenrassen te voorzien en over de toekomstige ontwikkelingen in de kwekerij.

De aanwezigen konden ook een technische snoeisessie bijwonen onder leiding van Jean Kotze van Fall Creek

Antonio Alamo Bermudo, COO van Fall Creek in Spanje, benadrukte de focus van het bedrijf op watermanagement. "Met de hitte in Spanje richten we ons op precisie-irrigatie en andere methoden om het water effectiever te beheren", zei hij. Bermudo merkte ook op dat Fall Creek kwekerijen heeft in Zuid-Afrika, Spanje en Nederland, en dat er een nieuwe kwekerij wordt geopend in Marokko.

Mark David, CEO van Sekoya in de VS, deelde een videoboodschap over de missie van het bedrijf om jaarrond blauwe bessen van hoge kwaliteit te leveren. "Het consumptiepotentieel is aanzienlijk. We voorspellen een toename van 12.000 naar 29.000 hectare tegen 2030, met nieuwe markten in Argentinië, Azerbeidzjan, Brazilië en Taiwan", zei David.


De aanwezigen proefden een grote verscheidenheid aan blauwe bessen van Fall Creek.

Ook Herman Louw, CEO van Fall Creek Zuid-Afrika, sprak het publiek toe. Hij benadrukte de rol van genetica bij het stimuleren van de consumptie van blauwe bessen en liet de twee nieuwe rassen zien die aan het programma zijn toegevoegd, waarbij hij opmerkte dat sommige rassen zeer geschikt zijn voor koudere gebieden, zoals Ceres in Zuid-Afrika. "Nieuwe en verbeterde genetica zorgen voor een betere eetervaring en stimuleren de vraag. Door nieuwe selecties op verschillende locaties in Zuidelijk Afrika te testen, helpen we telers geïnformeerde beslissingen te nemen en risico's te beperken bij het planten van nieuwe rassen op commerciële schaal", zei Louw.

Hij benadrukte het potentieel van selecties zoals FCM14-057 en FCM17-132. Louw nodigde aanwezigen ook uit om Fall Creek te bezoeken op de Fruit Attraction in Madrid (stand 9F08) en de Fruit Logistica in Berlijn in februari 2025.

Voor meer informatie:
Elsa Fourie
Fall Creek South Africa
Tel: +27 72 503 7627
[email protected]
www.fallcreeknursery.com

Publicatiedatum: