Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

New Covent Garden Market viert 50ste verjaardag

New Covent Garden Market viert zijn 50e verjaardag. Vorige week werd op de markt een evenement gehouden ter gelegenheid van British Food Fortnight, waar handelaren en telers samenkwamen om de hoge kwaliteit van Britse producten te vieren. De gevarieerde mix van 200 standen in alle soorten en maten heeft een gezamenlijke omzet van ongeveer € 840 miljoen en biedt werk aan meer dan 2.500 mensen.

New Covent Garden Market levert voornamelijk aan de Londense horeca en high-end retail. De groenten en fruit op de markt zijn van de hoogste kwaliteit en hoewel veel handelaren proberen de beste Britse producten te kopen, zijn er ook veel geïmporteerde producten van goede kwaliteit te zien.

Wanda Goldwag, voorzitter van de Covent Garden Market Authority: "De mensen die hier werken willen verse Britse groenten en fruit verkopen. We moeten het voor hen gemakkelijk maken om hier te komen, handel te drijven en zaken te doen. Daarom zijn de lopende renovaties zo belangrijk."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

De groothandelsmarkt ondergaat een enorme transformatie, waarbij alle oorspronkelijke gebouwen worden afgebroken om plaats te maken voor moderne faciliteiten. Dit is geen gemakkelijke taak aangezien de markt ondertussen volledig operationeel blijft. Huurders zijn verhuisd van hun oorspronkelijke stands naar tijdelijke panden, die nog steeds op het terrein staan, terwijl de gebouwen worden voltooid. Zoals bij elke grote verandering gaat het niet allemaal van een leien dakje en hebben sommige huurders hun bezorgdheid geuit, maar over het algemeen zijn ze blij met de veranderingen. Het is de bedoeling dat het hele project in 2027 klaar is.

Op dit moment is Buyer's Walk in tweeën gesplitst terwijl het tweede deel van de nieuwe Walk wordt gebouwd. Er is een schril contrast tussen oud en nieuw. Het eerste deel van de nieuwe Walk, dat nu klaar is en waar al huurders in zitten, is groot, licht en erg schoon. De huurders hebben hun units zelf kunnen inrichten met veel kantoorruimte en veel CA-opslag. Een van de nadelen is dat het een beetje sfeer mist. Maar de huurders zeggen dat het een veel betere werkomgeving is.

In het oude gedeelte, dat er al 50 jaar staat, is de drukte van de markt gebleven, maar ontbreken de moderne faciliteiten.

De handelaren zeggen dat er op het oude deel meer volk over de vloer komt, wat misschien te maken heeft met het feit dat er meer kleinere handelaren zijn, terwijl het nieuwe deel wordt ingenomen door slechts drie grote bedrijven. Men hoopt dat wanneer de bouw van het tweede deel van de nieuwe Buyer's Walk voltooid is en alle handelaren zich op één plaats bevinden, ook de sfeer en de drukte van de oude markt terugkeert.

Gary Marshall, voorzitter van de huurdersvereniging, verwelkomde de telers op de markt: "Dit is de eerste Britse groothandelsmarkt die wordt herbouwd op de bestaande locatie, terwijl de markt gewoon doorgaat. We hebben die uitdaging aangenomen en omarmd en in de afgelopen tien jaar is de omzet van deze markt met minstens € 240 miljoen gestegen."

"De NCGM is een speciale, bijzondere plek en we willen echt dat Britse telers er deel van uitmaken. Maar wat we willen en nodig hebben is continuïteit en kwaliteit en we willen dat jullie onze partners zijn. We willen geen nakomertje zijn. Als jullie 100% achter ons staan, dan staan wij ook 100% achter jullie. Nergens anders vind je deze kennis en kunde."

De markt is ook de thuisbasis van de Food Exchange, een moderne kantoorruimte die een bruisende mix van ondernemende voedingsbedrijven heeft aangetrokken, en Mission Kitchen, waar start-ups commerciële keukens en co-working ruimtes delen.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie:
newcoventgardenmarket.com

Publicatiedatum: