Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Houdbaarheid granaatappelpitten tot twintig dagen"

Masseria Fruttirossi, de grootste granaatappelteler van Italië, is weer volop in de weer. Sinds ongeveer een maand, een tiental dagen eerder vanwege het warme weer in de zomer, worden de vroege rassen Shany, Emek en Ako geoogst. Over een week is het de beurt aan het Wonderful ras, waarvan Masseria Fruttirossi dit jaar naar verwachting ruim 4.000 ton zal oogsten gedurende de hele maand oktober.

"Na bijna een maand op de markt, kunnen we best tevreden zijn. Zowel de kwaliteit als de kwantiteit overtreffen onze meest optimistische voorspellingen. Van de vroege rassen hebben we 30-40% meer kilo's geplukt dan vorig jaar, en nu bereiden we ons voor op de Wonderful oogst, die net zo positief belooft te zijn", zegt sales manager Dario De Lisi. "Met de vroege start konden we ook eerder dan onze concurrenten op de markt komen, zowel in binnen- als buitenland. We hebben de relaties met klanten die al jaren trouw zijn onderhouden en ook met succes nieuwe klanten bediend. De eerste ladingen zijn al aangekomen in Engeland, Zwitserland, Duitsland, Nederland en Kroatië. In Italië zijn we bijvoorbeeld al begonnen met de levering aan Carrefour. Dat doen we met ons merk Terre d'Italia."

Dario De Lisi

De sales manager legt vervolgens uit hoe hij van plan is om het klantenbestand uit te breiden. "Naast de uitrol van marketingactiviteiten nemen we deel aan internationale beurzen. Daar stellen we onder het merkt Lome Super Fruit ons vers fruit, maar ook onze convenience producten voor, met name trays met granaatappelpitten en granaatappelsap zonder toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen of kleurstoffen."

Granaatappelpitten
In veel Europese landen groeit de vraag naar convenienceproducten, een fenomeen dat zich ook voor de granaatappel op grote schaal verder zal ontwikkelen. Hoewel de consument wat moeite moet doen om een granaatappel te schillen, is de vraag naar deze fruitsoort groot door zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Granaatappelpitten van Lome Super Fruit

"We zetten volop in op dit unieke kant-en-klare product dat zich in een marktsegment bevindt dat sterk in opkomst is. We hebben ondertussen al een eerste lading geleverd aan een Nederlandse klant."

Er wordt daarvoor alleen fruit van eigen teelt gebruikt en het bedrijf beschikt over de GlobalGAP, BRC, IFS, SMETA en Vegan OK certificeringen.

"Wij zijn de enigen die trays met granaatappelpitten kunnen aanbieden met een houdbaarheid van twintig dagen in de koudeketen, meer dan het dubbele van de ongeveer 7-10 dagen van de producten van onze concurrenten. Bovendien is ons verwerkingsproces volledig natuurlijk. Er komen geen additieven of chemische behandelingen aan te pas. We passen High Pressure Processing (HPP) toe, de zogenaamde 'koude pasteurisatie' die de bacteriële belasting op natuurlijke wijze elimineert, waardoor de smaakeigenschappen en alle voedingswaarden behouden blijven."

Een houdbaarheid in de koudeketen van twintig dagen zorgt niet alleen voor een uitstekende positionering op de binnenlandse markt, maar ook op de buitenlandse markt. "Als je rekening houdt met een rit van vier tot vijf dagen tot Noord-Europa, zijn onze pitten nog ruim twee weken houdbaar in het schap. We ervaren dan ook grote belangstelling voor ons product."

Ook voor de horeca
"Dankzij deze goede shelf life beschikken we nu ook over verpakkingen van twee kilo voor de horeca en cruisemaatschappijen: de granaatappelpitten zijn niet alleen handig om te gebruiken in gerechten, maar ook als decoratief element in fruitcomposities", besluit De Lisi.

Masseria Fruttirossi zal zowel aanwezig zijn op de Fruit Attraction in Madrid (stand 3A08C), als op de Sial in Parijs (hal 1- C094/stand2).

Voor meer informatie:
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta (Tarente) – Italië
Tel: +39 (0)99 9647688
[email protected]
lomesuperfruit.com

Publicatiedatum: