Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Decofrut (Chili)

"De beste resultaten worden behaald door de importeur die de minste fouten maakt"

Latijns-Amerika is een belangrijke oorsprong op de internationale fruitmarkt. Het continent levert aan markten zoals de Verenigde Staten, Europa en Azië, die zonder uitzondering kwaliteitsproducten eisen.

Manuel José Alcaino, voorzitter van Decofrut, benadrukt het belang van het handhaven van kwaliteitsnormen in alle fasen van het proces. "Het is essentieel om de evolutie van factoren zoals uitdroging, rijpheid of rotting in de gaten te houden", legt Alcaino uit.

In de Verenigde Staten heeft het bedrijf kantoren in Californië, Texas, Florida en Philadelphia, waar het ervoor zorgt dat elke bestelling die een importeur laadt, of het nu druiven, appelen, blauwe bessen of kiwi's zijn, voldoet aan de normen die de kopers eisen, door middel van strenge kwaliteitscontroles en het gebruik van software die al kunstmatige intelligentie bevat. "Deze technologie helpt bij het beheren van de voorraden van de importeurs en bij het selecteren van de juiste pallets voor elke klant, waardoor fouten tot een minimum worden beperkt en het juiste fruit naar de juiste klant wordt gestuurd", zegt Manuel José Alcaino.

Decofrut heeft kantoren in Frankrijk, Nederland, Italië, Rusland en Spanje. "De vraag naar fruit zoals druiven en blauwe bessen is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. We hebben onze aanwezigheid op deze markten vergroot dankzij het vertrouwen dat onze klanten stellen in ons voorraadbeheer en de consistentie van onze service", aldus Alcaino.

Ook op de Aziatische markt is het bedrijf gegroeid, met name in China, Zuid-Korea en Taiwan. "Consumenten zijn er op zoek naar producten van topkwaliteit. Decofrut kan tegemoet komen aan deze vraag dankzij een focus op nauwkeurige selectie van het fruit", aldus Alcaino.

Decofrut past geavanceerde technologie toe om ervoor te zorgen dat elke pallet voldoet aan de specifieke eisen van de klant. "We hebben software ontwikkeld die op efficiënte wijze een kwaliteitsclassificatie toekent aan elke pallet en deze informatie zonder menselijke tussenkomst doorstuurt naar de importeurs, zodat zij het volledige rapport kunnen raadplegen vanuit hun eigen ERP bij het selecteren van pallets", zegt Alcaino. "Deze technologie verbetert de operationele efficiëntie en minimaliseert het risico op afkeuringen, wat cruciaal is in een sector waar de beste resultaten worden behaald door de importeur die de minste fouten maakt", voegt hij eraan toe.

Alcaino is optimistisch over de toekomst. "We controleren ongeveer 300 miljoen kartons per jaar", geeft hij aan. "We hebben ons in de markt kunnen onderscheiden dankzij de kracht en ervaring van onze teams in elk kantoor, onze enorme capaciteit om inspecteurs te werven en op te leiden en onze focus op technologische innovatie in rapportage en databasebeheer."

Voor meer informatie:
Manuel José Alcaino (voorzitter)
Decofrut
Tel: +56 (2) 2658-7474 (Chili)
[email protected]
www.decofrut.com

Publicatiedatum: