Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse druiventeler stopt ermee

In de kas van teler Heribert Kremers (62) groeien en bloeien sinds 2011 heerlijke druiven. Maar de druivenpionier zal zijn bedrijf binnenkort voorgoed sluiten. "Bij gebrek aan opvolgers komt er aan het einde van dit seizoen een einde aan de teelt van druiven en worden ook de kassen afgebroken," zegt Kremers, die zijn oogst levert aan fruitbedrijven en boerderijwinkels in de buurt en ze ook rechtstreeks vanaf het bedrijf verkoopt.


Heribert Kremers heeft ruim tien jaar gewijd aan het telen en verkopen van zijn zelfgeteelde druiven

Uitgerekend in zijn laatste jaar als druiventeler viel de opbrengst nogal tegen, vertelt Kremers. "Door de natte en vochtige omstandigheden hadden we grote problemen met schimmelaantasting op de planten, waardoor we uiteindelijk een opbrengstdaling van 50% moesten accepteren. Aan de andere kant konden we vanaf het begin van het seizoen constant hoge prijzen voor de druiven realiseren."


De kas in Heinsberg wordt binnenkort gesloopt.

Bijna net als andere jaren werden de eerste druiven van het seizoen op 24 juli geplukt. Het seizoen zal naar verwachting eindigen in de eerste week van oktober, voor of direct na 'Tag der Einheit'. "Daarna zal citrus weer centraal staan," zegt Kremers, die een groot aantal rassen teelt. "De vroege rassen Vanessa en Venus lopen in week 38 uit. De twee hoofdrassen Fanny (lichtgekleurd) en Muscat bleu (rood) daarentegen zijn verkrijgbaar vanaf eind augustus tot het einde van het seizoen."

Meer weten over de druiventeelt in Heinsberg? Klik hier voor de fotoreportage van het bedrijfsbezoek in de zomer van 2023

Voor meer informatie:

Heribert Kremers
Kremers Tafeltrauben
End 39
52525 Heinsberg, Duitsland
Tel: +49 (0)2452 7372
[email protected]
www.kremers-tafeltrauben.de

Publicatiedatum: