Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fairtrasa en Migros

Eerste biologische regeneratieve bananen uit Ecuador

Fairtrasa en Migros kondigen de introductie aan van Regenerative Organic Certified® (ROC™) bananen uit Ecuador. Dit is een historische mijlpaal in de bevordering van duurzame land- en tuinbouw, waarbij Migros de eerste supermarkt ter wereld is die ROC™ bananen aanbiedt.

Het Regenerative Organic Certified programma vertegenwoordigt de hoogste standaard van ecologische en sociale duurzaamheid. Het bouwt voort op bestaande biologische en Fairtrade certificeringen en overtreft deze door te garanderen dat de bananenteelt actief de gezondheid van de bodem herstelt, de biodiversiteit stimuleert en ten goede komt aan lokale gemeenschappen.

Fairtrasa en Migros hebben duurzaamheid altijd centraal gesteld in hun activiteiten. Met dit initiatief geven beide partijen het goede voorbeeld en bieden ze consumenten producten die aansluiten bij hun langetermijnvisie voor een duurzame toekomst. Door ROC-bananen aan te bieden, voorziet Migros zijn klanten van een product dat niet alleen het herstel van het milieu ondersteunt, maar ook zorgt voor sociale gelijkheid voor de betrokken telers, arbeiders en gemeenschappen.

"Migros zet zich in om onze klanten duurzamere en ethisch verantwoorde producten te bieden", zegt Nicolas Grüter, inkoper groenten en fruit bij Migros. "De introductie van ROC bananen sluit perfect aan bij onze missie om ecologisch evenwicht op lange termijn te ondersteunen en een gezondere planeet voor toekomstige generaties te bevorderen."

De vernieuwende landbouwmethoden op Santa Monica, een gecertificeerd teeltbedrijf in Ecuador, hebben het land flink verbeterd. Door technieken te gebruiken zoals het niet omspitten van de grond, het tegelijk telen van verschillende gewassen, en het maken van compost, heeft het bedrijf de hoeveelheid organische stof in de bodem met 70% verhoogd in vergelijking met traditionele biologische landbouw. Dit zorgt ervoor dat de grond beter in staat is om koolstof vast te houden, wat helpt om de klimaatverandering tegen te gaan en tegelijkertijd gezondere en sterkere gewassen te produceren. "Bij Fairtrasa zijn we er trots op samen te werken met partners als Migros, die onze visie delen om een duurzamer voedselsysteem op te bouwen," zegt Álvaro de Mingo Castro, Business Unit Manager Fairtrasa. "Met ROC-bananen leggen we de lat voor duurzaamheid hoger."

Naast de voordelen voor het milieu garandeert de ROC-certificering eerlijke lonen en verbeterde arbeidsomstandigheden voor arbeiders, waardoor een positieve en veilige omgeving wordt bevorderd. Deze holistische benadering van de landbouw zorgt ervoor dat de gemeenschappen die de bananen telen ook de vruchten plukken van hun harde werk.

Franklin Ginus, CEO van Fairtrasa: "Dit is nog maar het begin. Het introduceren van biologisch gecertificeerde bananen die op een regeneratieve manier zijn geteeld, is een belangrijke stap naar een duurzamer en eerlijker voedselsysteem. Maar om echt verschil te maken, hebben we meer partners, meer telers en meer consumenten nodig die achter deze visie staan. Samen kunnen we deze aanpak groter maken en zorgen voor een toekomst waarin de landbouw niet alleen voor ons zorgt, maar ook goed is voor de planeet en de gemeenschappen die ervoor werken. Laten we blijven vernieuwen en samen bouwen aan een duurzame toekomst voor iedereen."

Voor meer informatie:
Álvaro de Mingo Castro
Fairtrasa
Tel: +34 637 144 856
[email protected]

Publicatiedatum: