Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische Medjool dadels binnenkort op de markt

Het Egyptische Medjool dadelseizoen staat op het punt te beginnen. De eerste oogsten hebben plaatsgevonden en het fruit zal in oktober op de markt komen, aldus Khaled El-Haggan, oprichter en CEO van de Haggan Group.

De teler merkt op: "De omstandigheden voor de teelt waren dit seizoen veel beter dan vorig jaar, omdat we gespaard bleven van zandstormen." Vorig seizoen hadden hevige zandstormen een negatieve impact op verschillende gewassen in Egypte, waaronder dadels.

De kwaliteit van de dadels is dit seizoen erg goed, meldt El-Haggan. "We hebben vier categorieën voor Medjool-dadels en drie voor Barhi-dadels, twee populaire soorten dadels. Neem bijvoorbeeld de Medjool-dadels van klasse A; deze hebben een uitstekende kwaliteit. In deze categorie selecteren we halfdroge Medjool-dadels die donker van kleur zijn en veel rimpels in de schil hebben. De schil mag minder dan 1% scheuren of afwijkingen vertonen. Het vochtgehalte in deze dadels ligt tussen de 22-26%, wat betekent dat ze sappig zijn, en het vruchtkapsel is intact, zonder beschadigingen. Wat betreft de analyses op resten van pesticiden zijn er geen resten gevonden, wat betekent dat de dadels schoon zijn. Bovendien zijn ze volledig vrij van insecten."

"We exporteren onze dadels onder het merk Altamra, een kwaliteitsmerk van halfgedroogde Medjool-dadels, dat voldoet aan de internationale exportnormen. Deze dadels worden geproduceerd door Haggan Farm en op de markt gebracht door Haggan Group L.L.C. Altamra-dadels zijn verpakt in een aantrekkelijk ontwerp dat aansluit bij de smaaknormen van klasse A. Ze zijn verkrijgbaar in drie formaten: een doos van één kilo, een doos van 500 gram en een piramideverpakking van 65-100 gram. Laatstgenoemde verpakking is speciaal bedoeld voor voedingsrijke diëten, energieboosters, religieuze kalenders, relatiegeschenken en promoties," voegt El-Haggan toe.

"De voedselveiligheid van Altamra is ongeëvenaard in elk stadium van de teelt, voor en na de oogst. We zorgen ervoor dat Altamra voldoet aan alle lokale en internationale voedselveiligheidsnormen. We besteden ook veel aandacht aan de selectie van verpakkingsmaterialen en -processen die geschikt zijn voor voedingsmiddelen."

Wat de prijzen betreft, verwacht El-Haggan een stijging: "De wereldwijde vraag wordt steeds groter, wat de prijzen in het komende seizoen zal beïnvloeden."

Voor meer informatie:
Khaled El-Haggan
Group Haggan
Tel: +201222105631
[email protected]

Publicatiedatum: