Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ongekende regenval in Noord-China uitdaging voor appelteelt

Als gevolg van de invloed van het subtropische hogedruksysteem heeft het noordelijke deel van China begin september een significante hoeveelheid neerslag ontvangen, die aanzienlijk boven de normale waarden ligt, terwijl de zonneschijnduur onder de gebruikelijke niveaus bleef. Deze meteorologische omstandigheden komen samen met de fenologische fase van de appelvariëteiten in het tussenseizoen, wat impact heeft op de kleurontwikkeling en de suikeraccumulatie in het fruit. Lokale telers monitoren de weerpatronen met grote precisie en bereiden zich voor op het implementeren van boombeheerstrategieën en kwaliteitsbeoordeling van het fruit.

In Shandong, een grote teeltregio in China, vindt de oogst van Fuji-appelen meestal plaats van eind september tot begin oktober. Gedurende deze periode worden de appelen doorgaans meer dan 100 dagen in zakken bewaard, wat ervoor zorgt dat de schil een melkachtige witte kleur krijgt. Het is cruciaal om de zakken op het juiste moment te verwijderen; zowel te vroeg als te laat kan leiden tot kwaliteitsproblemen, vooral tijdens langdurige regenperiodes. Dit kan resulteren in een slechte kleurontwikkeling, zogenaamde "omgekeerde vergroening", en andere problemen die de opbrengst en de kwaliteit van de appels aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Li Xiaoliang, Product Manager bij OneDayOne Group, vertelde dat ze dit jaar het verwijderen van de appelzakken hebben uitgesteld om een betere kwaliteit van het fruit te waarborgen. Het langdurige regenseizoen heeft geleid tot meer bodemvocht, lagere temperaturen en minder zonlicht, wat allemaal invloed heeft op het rijpingsproces. Door het verwijderen van de zakken uit te stellen, krijgen de appelen meer tijd om zich aan te passen aan veranderingen in temperatuur, vochtigheid en belichting, wat resulteert in een hogere kwaliteit van de rijpheid.

Het verwijderen van de zakken is een nauwgezette, tijdrovende taak die het latere oogstmanagement aanzienlijk beïnvloedt. Bij OneDayOne's Fuji appelen worden de zakken in twee stappen verwijderd: eerst wordt de buitenste zak verwijderd zodat het fruit zich kan aanpassen aan de omgeving, 2-3 dagen later volgt de binnenste zak. Dit proces wordt na 15.00 uur of op bewolkte dagen uitgevoerd om verbranding door de zon te voorkomen en het goede uiterlijk van het fruit te behouden.

Volgens Li Xiaoliang passen ze niet alleen de tijd voor het verwijderen van de zak aan de weersomstandigheden aan, maar passen ze ook andere kwaliteitsbeheerpraktijken toe, zoals het snoeien van schaduwtakken, het roteren van fruit, het leggen van reflecterende folie en het opvangen van de appels na het verwijderen van de zak. "Over het geheel genomen blijven we optimistisch over de kwaliteit van de Fuji appeloogst van dit jaar," zei hij.

Voor meer informatie:
Maggie Peng
OneDayOne Group
Tel: +86 187 17865462
[email protected]

Publicatiedatum: