Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Hoge temperaturen gunstig voor Egyptische aardbeien"

Volgens Menna Mohamed, Export Manager bij Future Agrico, verloopt het groeiseizoen voor Egyptische aardbeien goed: "De eerste oogsten beginnen op schema vanaf 20 november, en het seizoen loopt door tot eind februari."

"We hebben een hete zomer gehad, maar we maken ons geen zorgen omdat de hogere temperaturen tijdens de voorbereiding van de grond gunstig zijn. De stijgende temperaturen in de zomer hebben de Egyptische aardbeientelers geholpen, omdat ze hebben bijgedragen aan het bestrijden van schimmelziekten en wortelziekten (nematoden), wat deel uitmaakt van een geïntegreerde plagenbestrijdingsaanpak. Daarnaast verhoogt het gebruik van tunnelteelt en gecontroleerde omgevingsteelt zowel de opbrengst als de kwaliteit van de aardbeien."

Men verwacht dat de volumes volgend seizoen hoger zullen zijn, voegt Menna toe. "We zullen zien hoe de klimatologische situatie zich ontwikkelt. De toename van de volumes zal afhangen van de temperaturen in de komende periode. Als er in december regen valt, zal dat ook gevolgen hebben voor de teelt."

Over de bedrijfsvooruitzichten voor het komende seizoen is Menna optimistisch: "Er is steeds meer vraag naar Egyptische aardbeien op de regionale en wereldwijde markten, vooral vanwege hun hoge kwaliteit en hun grotere beschikbaarheid tijdens het laagseizoen in veel Europese landen. Egypte is een van 's werelds grootste exporteurs van aardbeien geworden."

"De EU is de grootste markt voor Egyptische aardbeien, met landen als het VK, Duitsland, Nederland, België en Frankrijk als de belangrijkste importeurs," vervolgt Menna. "De vraag vanuit de EU wordt gedreven door de hoge kwaliteit van Egyptische aardbeien, vooral tijdens het winterseizoen, wanneer de Europese teelt lager is. Egypte is ook een belangrijke leverancier aan Europa op de markt voor diepgevroren aardbeien. De vraag naar diepgevroren aardbeien is vooral sterk in de voedselverwerkende sector, zoals voor jam, desserts en bakkerijproducten."


Menna Mohamed, exportmanager van Future Agrico

"Rusland is een belangrijke markt geworden voor Egyptische aardbeien, vooral nadat Europese sancties tegen Rusland de import van land- en tuinbouwproducten uit de EU beperkten. In Azië groeit de vraag in landen als India, Maleisië en China, hoewel het volume lager is dan op de Europese markt. Deze opkomende markten consumeren steeds meer geïmporteerd fruit vanwege de stijgende inkomens en de uitbreiding van hun middenklasse."

"Landen als de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit hebben een sterke vraag naar verse aardbeien uit Egypte vanwege de nabijheid, de beschikbaarheid van verse aanvoer en de concurrerende prijzen van Egypte," besluit Menna.

Voor meer informatie:
Menna Mohamed
Future Agrico
Tel: +201092199998
[email protected]

Publicatiedatum: