Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoverslag: Interfresh Eurasia 2024

Na meerdere edities van Interfresh Eurasia in de Turkse stad Antalya is de beurs dit jaar verhuisd naar Izmir. De locatie biedt meer potentieel, aangezien het een grotere hal is dan die in Antalya. Met nog meer exposerende bedrijven dan vorig jaar was de organisatie van het evenement er zeker van dat deze verandering van locatie een succes zou worden.


Vanaf linksboven met de klok mee:
- RAAD en LBP deelden gezamenlijk de stand: Zeynep Baysari, Peter van der Klift en Begum Buke.
- Hans Reimerink en Ali Molla van Greefa Turkije
- Niek van Rijsbergen en Henk Nijhoff van Exsa Europe op bezoek bij Tekasya
- Yasin Karaca en Rene Leenders van Enjoy Trade hebben een rechtstreekse lijn vanuit Turkije naar Nederland, overige Europese landen en het Midden-Oosten

En de exposanten lijken het daarmee eens te zijn. Op de vraag of ze de verhuizing naar Izmir als positief ervaren, gaven de meesten aan dat ze veel meer potentieel zien in deze locatie. Sommigen bleven neutraal en legden uit dat het nog steeds grotendeels dezelfde bedrijven zijn, met dezelfde mensen die aanwezig zijn. Niemand zei terug te willen naar Antalya, wat positief is voor de organisatoren van Interfresh Eurasia.

Toch werd er veel gesproken over de moeilijkheden om bepaalde producten naar de Aziatische markt te exporteren. Dit heeft natuurlijk te maken met de moeilijkheden rond de Rode Zee. Dit maakt het exporteren van appelen van Turkije naar India behoorlijk lastig, omdat de transittijd meer dan verdubbeld is en omdat appelen een goedkoop product zijn, zijn de marges al behoorlijk laag. Gelukkig kunnen producten zoals kersen nog steeds gemakkelijk per luchtvracht naar de Aziatische markt worden verzonden.

Klik hier om het Interfresh Eurasia 2024 fotoreportage te bekijken.

Publicatiedatum: