Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe verpakkingslijn voor kersen en delicaat steenfruit

Fruit Attraction is de perfecte omgeving voor Azcaval om zijn nieuwe Belt-80 verpakkingslijn te presenteren. "De Belt-80 Lowest is speciaal ontworpen voor delicaat steenfruit, zoals kersen, die gevoelig zijn voor beschadigingen, of abrikozen, waarvan de schil gemakkelijk scheurt. Het ontwerp is geoptimaliseerd om blokkeringen te voorkomen, vooral bij vruchten met steeltjes, zoals kersen, die de neiging hebben om vast te komen zitten tijdens het weeg- en verpakkingsproces", vertelt Enrique Azcárate, CEO van Azcaval.


"We hebben belangrijke verbeteringen doorgevoerd in de distributie van het product in de machine, waaronder een systeem van dikke modulaire banden en fijnere banden die het transport naar de weegkop optimaliseren. Het ontwerp van de kop, met een speciale opening, zorgt voor nauwkeurig vullen van de verpakkingen, waardoor het risico op productbeschadiging tot een minimum wordt beperkt."

"Daarnaast is netheid een prioriteit geweest: het gebruik van een IP65-norm en een mechanisch ontwerp dat bedoeld is om de reiniging te vergemakkelijken, vermindert aanzienlijk de zones waar residuen zich zouden kunnen ophopen. Wat de weegsoftware betreft, gebruiken we dezelfde als in onze E80 en E120 Lowest modellen, wat nauwkeurigheid en snelheid garandeert. Daarvoor doen we een beroep op onze ervaring in het verpakken van blauwe bessen."

"Tot slot bevat onze multiformat verpakkingslader een aangepaste versie voor producten in clamshells met veiligheidsclips, wat zorgt voor een grotere veelzijdigheid."

De Belt-80 Lowest is ideaal voor het verpakken van delicaat steenfruit zoals kersen, abrikozen, verschillende soorten pruimen en cherrytomaten. "We werken ook aan toekomstige versies die geschikt zijn voor grotere steenfruitsoorten zoals perziken en nectarines. En we houden natuurlijk ook rekening met plat steenfruit, zoals paraguayo's, omdat we weten dat deze steeds populairder worden op de markt."

Eigen technische dienst in Nederland en Peru
In de afgelopen vier jaar heeft Azcaval, een bedrijf uit Sevilla dat gespecialiseerd is in verpakkingsoplossingen, een exponentiële groei doorgemaakt. "Dit heeft geleid tot de toepassing van nieuwe technologieën om elke fase van het proces te beheren, van verkoop tot after-sales service. We hebben distributieovereenkomsten gesloten in verschillende landen en we hebben onze eigen technische dienst in Nederland en Peru, die de ondersteuning van onze distributeurs aanvult."

"Wat de markten betreft, heeft ons team zijn positie in de internationale blauwe bessensector geconsolideerd, wat onze expansie enorm heeft vergemakkelijkt. We werken ook aan verticale verpakkingsprojecten (zakjes) zowel in Spanje en Portugal als in Latijns-Amerika, voor een grote verscheidenheid aan producten."

Azcaval legt op de komende Fruit Attraction in Madrid speciale nadruk op zijn Belt-80 machine, hoewel dit niet het enige project is waar het bedrijf de afgelopen maanden aan heeft gewerkt. "We ontwikkelen de 2025-versies van onze E120 en E80 Lowest, met aanzienlijke verbeteringen aan hun multiformat-laders. Deze verbeteringen omvatten een toegankelijker ontwerp, een hogere productiesnelheid en de mogelijkheid om 100% waterdicht te zijn, waardoor de lijn direct kan worden gereinigd met hogedrukreinigers, actief schuim of stoommachines."

"We werken ook aan andere apparatuur die we hopen te presenteren op de Fruit Logistica in Berlijn, maar op dit moment kunnen we nog niet meer details onthullen", gaat Enrique verder.

Azcaval zal aanwezig zijn op de Fruit Attraction op stand 9F-20. "We zullen met veel plezier zowel onze klanten verwelkomen met wie we al ontmoetingen hebben gepland, als nieuwe geïnteresseerden die meer willen weten over onze apparatuur."

Voor meer informatie:
Azcaval
[email protected]
https://azcaval.com

Publicatiedatum: