Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cualin Quality (Spanje)

"Cherrytrostomaten hebben een groot potentieel om marktaandeel te blijven winnen"

Na het doorvoeren van verbeteringen in de teelttechnieken om zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de oogst te verhogen, begint de Spaanse tomatenteler Cualin Quality het nieuwe seizoen met positieve vooruitzichten en met een nieuw imago voor zijn Divino lijn.

"We hebben onlangs een herontwerp van onze drie belangrijkste merken afgerond: Divino Imperial, Divino Supreme en Divino. En om de klantervaring bij het kopen van onze tomaten te verbeteren, lanceren we binnenkort twee nieuwe verpakkingsconcepten die we intern hebben benoemd als Divino ReSealFlow en Divino SecureFresh."

"Het Divino ReSealFlow concept is ontworpen voor de flowpacklijn van ons merk Divino Imperial. Deze verpakking vergemakkelijkt de toegang tot het product en behoudt de versheid ervan voor een langere periode. Het Divino SecureFresh concept zorgt dan weer voor een verbetering van het bestaande Divino Imperial karton. Het beschermt de tomaten tegen manipulatie in het verkooppunt en verlengt hun houdbaarheid en versheid. Bovendien is deze verpakking gemaakt van karton en cellulosepapier, waardoor het volledig recyclebaar en duurzaam is."

Het verschil: hightech tuinbouw
De hightech kassen van Cualin Quality in Antas, Almería, zijn uitgerust met geavanceerde systemen voor klimaatbeheer die temperatuur, vochtigheid en licht regelen, waardoor de omstandigheden voor de groei van de gewassen jaarrond optimaal zijn.

"We telen op substraat, waardoor we efficiënt gebruik kunnen maken van water en voedingsstoffen, wat de kwaliteit van de vruchten verbetert. We vangen bovendien regenwater en overtollig irrigatiewater op, zodat geen water verloren gaat. Met zonnepanelen produceren we jaarlijks 750 MW en we hebben een warmtekrachtkoppelingsinstallatie, de enige in zijn soort in Spanje, die 8.000 KW/uur aan stroom opwekt. Zo zijn we zelfvoorzienend op energiegebied, verkleinen we onze CO₂-voetafdruk en verbeteren we onze energie-efficiëntie. Bovendien wordt de gegenereerde CO₂ gebruikt om de fotosynthese te stimuleren."

"Naast onze moderne faciliteiten zijn er meer elementen die ons onderscheiden, zoals het innovatieve gebruik van natuurlijk licht. We profiteren van de zon in Almería om onze energie-efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren, waardoor we ons kunnen meten met hightech kassen in Noord-Europa."

"Tot slot hebben we tomaten geselecteerd op hun smaak en resistentie tegen ToBRFV. Het is immers onze prioriteit om aan de eisen van de markt te voldoen en producten van de hoogste kwaliteit aan te bieden zonder compromissen."

Positieve vooruitzichten
"Voor volgend jaar zijn onze verkoopprognoses zeer optimistisch. Onze tomaten, vooral onze cherrytrostomaten, worden zeer gewaardeerd om hun houdbaarheid, waardoor ze kunnen voldoen aan de behoeften van klanten in verre markten. Deze eigenschap is de sleutel tot ons concurrentievermogen."

"Duitsland is van oudsher onze kernmarkt en we blijven onze aanwezigheid daar versterken. Toch onderzoeken we expansiemogelijkheden om onze omzet te verhogen. Tegelijkertijd blijven we werken aan het vergroten van onze bekendheid op de Spaanse markt."

"We zijn ervan overtuigd dat cherrytrostomaten een groot potentieel hebben om marktaandeel te blijven winnen ten opzichte van andere tomatensoorten en van hun directe concurrent, de losse cherrytomaten. Er is een groeiende vraag naar smaaktomaten en de cherrytrostomaat voldoet ruimschoots aan deze verwachtingen. Deze smaak is bovendien nog beter te bereiken in hightechfaciliteiten zoals die van Cualin Quality."

"Daarnaast voegt de presentatie in tros esthetische waarde toe en de veelzijdigheid van deze tomaat is onbetwistbaar."

Voor meer informatie:
Cualin Quality
Los Llanos de Mojana s/n
04628 Antas (Almería) – Spanje
Tel: +34 950 398 710
[email protected]
https://cualinquality.com

Publicatiedatum: