Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Snow King Lemon

"Chinese citroenen dit seizoen concurrerend"

Door het droge weer liep de citroenoogst in China vertraging op. Vorige maand maakte Snow King Lemon zijn debuut op de Asia Fruit Logistica en lanceerde het een nieuw ontwerp voor zijn merk, wat de aandacht van vele klanten trok.

"Dit jaar is het lang droog geweest vóór de oogst in Sichuan, waardoor een deel van de citroenen niet zoals altijd begin september kon worden geoogst", vertelt Ma, sales manager bij Snow King Lemon. "De oogst is ook kleiner dan vorig jaar, dat een goed seizoen was, met ongeveer zo'n 30% meer citroenen. Ook omdat de bomen na een goed jaar wat uitgeput waren, is er dit seizoen minder fruit beschikbaar. Bovendien is er dit jaar meer bloei in het voorjaar dan in de zomer geweest."

"De prijzen op de exportmarkt zijn het voorbije seizoen laag gebleven door te grote voorraden. Maar de waardevermindering van de yuan heeft de opwaartse druk op de verzendkosten tot op zekere hoogte gecompenseerd. De Chinese citroenen namen een belangrijke positie in bij de heropening van de Russische markt en ook op de Zuidoost-Aziatische markt nam het belang van de Chinese citroenen verder toe."

Snow King Lemon is nog maar een paar jaar geleden opgericht en is snel uitgegroeid tot een van de grootste handelaren in citroenen in China. Het zet jaarlijks 50.000 ton af en beschikt over moderne sorteerapparatuur. Ma is vol vertrouwen over de toekomst van de Chinese citroenensector na 30 jaar ervaring te hebben opgebouwd. Hij zei dat de geleidelijke opkomst van grote en meer gestandaardiseerde boomgaarden en de introductie van technologie in de pakstations de professionalisering van de sector heeft bevorderd.

Ma toont zich tevreden over de eerste deelname van Snow King Lemon op de Asia Fruit Logistica: "We hebben ongeveer 300 bezoekers getrokken."

Snow King Lemon verpakt Eureka en Perfume citroenen en Navel sinaasappelen en garandeert stabiele leveringen. De belangrijkste markten zijn Hongkong en Zuidoost-Azië, al exporteert het ook naar de Russische markt en het Midden-Oosten. Het werkt samen met importeurs in verschillende landen met het doel langetermijnrelaties op te bouwen.

Voor meer informatie:
Ma Jie
Xuewang Agriculture (Chongqing) Co.
Tel: +86 18189675898 (China)
[email protected]