Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Waarom is de ene appel veel duurder dan de ander?"

"De oogst begint in de tweede helft van augustus, dat zijn dat de zomerappels", zegt teeltcoördinator Karel Belmans van de Belgische Fruitveiling (BFV) tegen Gazet van Antwerpen. "Omdat telers ze moeilijk kunnen bewaren worden zomerappels meteen te koop aangeboden." Dan volgen de herfstappels, die al iets beter te bewaren zijn, om dan eind september tot eind oktober de winterappelen te oogsten. "De Jonagold is daar het meest bekende voorbeeld van. Dat is een appel die je erg lang kan bewaren waardoor hij vele maanden van het jaar beschikbaar is." De krant ging in op vragen als: Zijn biologisch geteelde appels duurzamer dan gewone? En waarom kost de ene appel zoveel meer dan de andere? Lees hier meer.

Publicatiedatum: