Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drewry lanceert nieuwe online marktinformatiedienst voor luchtvracht

Drewry Airfreight Insight, een nieuwe online marktinformatiedienst voor luchtvracht die deze week is gelanceerd door de Supply Chain Advisory-divisie van Drewry, bevestigt de toenemende populariteit van luchtvracht onder internationale verladers. Dit komt doordat kosten- en congestieproblemen het zeetransport blijven belemmeren.

2024 was een jaar van voortdurende verstoring van de keten voor verladers van zeevracht en heeft velen gedwongen creatief te denken en te handelen om de druk op hun wereldwijde transportnetwerken te verlichten. Met onbetrouwbare transittijden en een groot aantal problemen in het zeetransport, heeft de luchtvracht een opmars gemaakt en inkoopteams geholpen in een tijd van nood.

Terwijl congestie de zeevrachtsector heeft getroffen, heeft Drewry een dubbele groei van luchtvrachtvolumes waargenomen, vooral vanuit Azië. De vrachtcapaciteit is echter voldoende hoog gebleven om deze groei te ondersteunen. Hoewel de tarieven zijn gestegen, hebben ze de sterke stijgingen in de zeevrachttarieven niet geëvenaard. Ondanks de explosieve groei van de vraag naar luchtvracht is de kostenratio tussen luchtvracht en zeevracht van 25,9 keer in december 2023 naar 5,6 keer in september 2024 gedaald (zie hieronder).

"Inkoopteams binnen wereldwijde verladers, BCO's en expediteurs hebben toegang nodig tot actuele marktinzichten in zowel de zee- als luchtvaartsector," zegt Chantal McRoberts, directeur en hoofd advies bij Drewry Supply Chain Advisors. "Deze nieuwe maandelijkse service biedt de inzichten die belanghebbenden nodig hebben om de 'best passende' transportmodus voor hun bedrijf te bepalen."

De dienst zal zich richten op de belangrijkste factoren die de luchtvrachtmarkt beïnvloeden, zoals vraag, aanbod en beladingsfactoren, voor alle belangrijke routes. Daarnaast zullen belangrijke regionale indices worden behandeld, aangevuld met spotrate benchmarks voor 127 van de populairste luchtroutes.

Voor meer informatie:
Drewry
35-41 Folgate Street
London E1 6BX,VK
Tel: +44 20 7538 0191
[email protected]
www.drewry.co.uk
Twitter
LinkedIn

Publicatiedatum: