Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking Smart Packaging Industries AS en the Royal NNZ Group

Nieuwe, innovatieve manier om individuele eenheden binnen consumentenverpakkingen te verpakken

Smart Packaging Industries AS en the Royal NNZ Group zijn een samenwerking aangegaan voor een innovatief verpakkingsconcept voor groenten en fruit. Smart Packaging Industries AS (SPI) heeft Q-Bic ontwikkeld en gepatenteerd, een uniek verpakkingsconcept om de kosten gerelateerd aan logistiek, materialen en emissies te verlagen.
Het unieke en gepatenteerde verpakkingsconcept van SPI, Q-Bic, bestaat uit een nieuwe en innovatieve manier om individuele eenheden binnen consumentenverpakkingen te verpakken, door 6 piramidevormige trays samen te voegen tot één kubus met minder dan 10% lucht. Door onnodige lucht op de pallet te verminderen, realiseert u een aanzienlijke vermindering van zowel de CO2-uitstoot als de kosten in de hele keten, naast dat u tot 2,5x meer op de pallet, de vrachtwagen of de container krijgt. Q-Bic kan worden gebruikt voor verschillende categorieën en producten binnen consumentenverpakkingen.

SPI en NNZ zijn verheugd een strategische wereldwijde samenwerking aan te kondigen die volgens hen een revolutie zal teweegbrengen in verpakkingsoplossingen voor groenten en fruit in Europa, Zuid-Afrika en Noord-Amerika. Het partnerschap combineert de expertise en het wereldwijde patent van SPI op het gebied van innovatieve verpakkingen met het distributienetwerk en het marktinzicht van NNZ om geavanceerde oplossingen te leveren aan de wereldwijde groenten- en fruitmarkt.

De samenwerking tussen SPI en NNZ zal resulteren in een nieuwe generatie verpakkingsproducten die voldoen aan de toenemende eisen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het doel is om verpakkingsoplossingen op de markt te brengen en aan te bieden die de duurzaamheid van groenten en fruit verbeteren, de kosten en voedselverspilling verminderen en voldoen aan de strengste milieunormen.

Belangrijkste pijlers van de samenwerking:

  • Ontwikkeling van innovatieve producten: combineer het innovatieve patent van SPI met het marktinzicht van NNZ om verpakkingsproducten te ontwikkelen die de verwerking van groenten en fruit optimaliseren, de houdbaarheid verlengen en de capaciteit vergroten met tot 2,5x meer consumentenverpakte producten op de pallet, vrachtwagen of in de container.
  • Duurzame oplossingen: implementatie van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen met minder materiaalgebruik, afval, logistiek en CO2-voetafdruk, in lijn met het streven van beide bedrijven naar duurzaamheid.
  • Wereldwijde distributie: maak gebruik van het uitgebreide verkoop- en distributienetwerk van NNZ in Europa, Zuid-Afrika en Noord-Amerika om ervoor te zorgen dat de nieuwe verpakkingsoplossingen beschikbaar zijn voor klanten op alle continenten.
  • Klantspecifieke oplossingen: bied verpakkingsoplossingen op maat aan die voldoen aan de specifieke behoeften en eisen van fruit- en groenteproducenten en -distributeurs wereldwijd.

"Deze samenwerking is een spannende mijlpaal voor zowel SPI als NNZ", zegt Bjørn Sloreby, directeur Europa bij Smart Packaging Industries AS. "Door onze gepatenteerde innovatie te combineren met de verkoop- en distributie-expertise van NNZ, kijken we ernaar uit om oplossingen te bieden die niet alleen voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, maar deze zelfs overtreffen."

Links naar rechts: Patrick Boot (CFO NNZ USA), Stian Valentin Knutsen (Inventor & chairman SPI), Len Boot (CEO, NNZ) Bjørn Sloreby (Gen. Man. SPI Europe), Lene Hultèn (CEO NNZ Nordics).

"We zijn blij om deze samenwerking met SPI aan te gaan", zegt Len Boot, CEO van Koninklijke NNZ Group BV. "Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om nog betere producten en diensten aan onze klanten aan te bieden en onze positie als toonaangevende leverancier van verpakkingsoplossingen te versterken. De baanbrekende en gepatenteerde innovatie van SPI geeft ons een unieke kans om de efficiëntie en kwaliteit van onze verpakkingen te verbeteren."

"We kijken ernaar uit om de vele voordelen van deze unieke innovatie te benutten", zegt Patrick Boot, CFO voor Noord-Amerika. "Met Q-Bic kunnen we onze klanten nog betere oplossingen bieden voor de veeleisende logistieke en transportomstandigheden die we vaak tegenkomen in ons mondiale netwerk. Met lange afstanden en wisselende klimaten kunnen we nu verpakkingen aanbieden die niet alleen producten beter beschermen, maar ook de kosten verlaagt en de duurzaamheid van het product verbetert. Deze samenwerking geeft ons niet alleen een concurrentievoordeel op de markt, maar ook een kans om voorop te lopen in de ontwikkeling van toekomstige verpakkingsoplossingen."

De samenwerking tussen SPI en NNZ is een belangrijke stap op weg naar een efficiëntere, duurzame en klantgerichte toekomst voor de verpakkingsindustrie, fabrikanten en merkeigenaren. Tijdens de Fruit Attraction in Madrid en de IFPA (Global Fruit and Produce Expo) in Atlanta wordt de Q-Bic gedemonstreerd.

Voor meer informatie:
Smart Packaging Industries AS
Bjørn Sloreby,
General Manager Europa
Tel: +47 916 24 420
[email protected]
www.q-bic.com

the Royal NNZ Group BV (Europe)
Len Boot
CEO
Tel: +31 6 53378838
[email protected]
www.nnz.com

the Royal NNZ Group BV (USA)
Patrick Boot
CFO Noord-Amerika
Tel: +1 770 873 7079
[email protected]
www.nnz.com

Publicatiedatum: