Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interko

"Toenemende vraag naar rijpkamers"

Interko, de wereldwijde ontwerper, fabrikant en installateur van ultramoderne rijpkamers voor vers fruit, ervaart een "explosieve wereldwijde vraag" naar zijn betaalbare kant-en-klare Optimo rijpkamer met meer dan 30 installaties die tegelijkertijd worden uitgevoerd.

De groeiende orderportefeuille van het Nederlandse bedrijf omvat momenteel: 10 Optimo rijpkamers in Nederland voor de Franse premium retailer Grand Frais; 4 kamers op Aruba voor bananen; 2 in Kenia voor avocado's, 4 in Azië voor avocado's en 3 in Portugal voor bananen.

Chris Maat, Managing Director/Partner van Interko: "Onze Interko Optimo ruimte is de eerste keuze voor rijpers die een kleinere, zuinige ruimte willen en de flexibiliteit om verschillende fruitsoorten in delen te laden zonder in te leveren op geavanceerde technologie en hoge energie-efficiëntie."

"Optimo is een goed instapsysteem dat profiteert van alle baanbrekende technologieën van onze grotere rijpkamers. Om de luchtstroom te optimaliseren heeft de ruimte een warmtewisselaar over de hele lengte van de ruimte plus onze exclusieve Reverso 2.0 ventilatoren die vorig jaar zijn geüpgraded. In tegenstelling tot een zeilkamer is de luchtverdeling in een Optimo kamer gelijkmatiger, zodat de temperatuur overal gelijk is, wat resulteert in gelijkmatig gerijpt fruit in de hele kamer. Vergeleken met een zeilkamer bereiken de Optimo rijpers consistent een betere kwaliteit fruit en een laag energieverbruik, wat tevreden klanten en lagere elektriciteitsrekeningen betekent."

Fine Fruit Company, dat de import overzee verzorgt voor de Franse supermarktketen Grand Frais, werkt nauw samen met Interko om in Nederland 10 Optimo rijpkamers te installeren voor avocado's en mango's. Almir Dedovic, directeur van Fine Fruit Company: "Grand Frais richt zich op primeurs en geeft de voorkeur aan fruit van topkwaliteit met een superieure smaak. Interko was daarom de natuurlijke keuze voor dit installatieproject gezien zijn staat van dienst in het perfectioneren van het rijpingsproces voor vers fruit."

De reputatie van Interko was belangrijk voor Geerlofs, een gespecialiseerde teler van opslag- en verwerkingssystemen voor AGF, die betrokken is bij de installatie van twee Optimo kamers in Kenia voor avocado's. "Voor sommige toepassingen en goede klanten die een bedrijf hebben waarvoor we andere specialisten nodig hebben, doen we dit met partners die we vertrouwen en goed kennen - Interko is zo'n bedrijf."

Ook Compra Aruba koos voor Interko nadat ze onder de indruk waren van de geavanceerde rijpingstechnologie. "Na een zoektocht naar de beste op de markt, kwamen we Interko tegen. Het management zag een van hun rijpkamers in werking en werd het eens over het systeem en de prijs," merkt een woordvoerder op.

Gratis overleg
Reserveer hier een vrijblijvend consult met Interko, persoonlijk/op locatie, op afstand of tijdens Fruit Attraction 2024. Interko zal samen met de AGF-sector staan in hal 6, stand E16A.

Chris Maat (Managing Director/Partner) en Narcís Guinart (Project Manager), beiden Spaanstalig, zullen alle drie de dagen van de jaarlijkse beurs in Madrid aanwezig zijn, samen met Anna Zegveld (Sales Director).

Voor meer informatie:
Interko
Tel: +31 (0)79 593 2581
[email protected]

Publicatiedatum: