Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroege oogst Marokkaanse Mejhoul dadels

Het lijkt dit jaar soepel te verlopen voor het Marokkaanse dadelseizoen, met een vroege oogst en gunstige omstandigheden, zegt Oussama El Mir, plaatsvervangend algemeen directeur van de Marokkaanse dadelexporteur Medjool Star: "De teelt van dadels verloopt dit seizoen vlot. We zijn tien dagen eerder met de oogst begonnen dan vorig jaar, voornamelijk dankzij de hogere temperaturen in juni en juli. We verwachten dit jaar ongeveer 2.000 ton Marokkaanse Mejhoul dadels te kunnen oogsten. Ons streven naar een hoogwaardige teelt heeft gezorgd voor een robuuste en gezonde oogst, waardoor Medjool Star met vertrouwen aan de lokale en internationale vraag kan voldoen."

Het weer heeft dit seizoen een belangrijke rol gespeeld, legt El Mir uit. "De zomertemperaturen waren ideaal en de uitzonderlijke regenval begin september in de Errachidia-regio in Marokko heeft geholpen om het fruit sneller te laten rijpen. Dankzij onze geavanceerde technologieën voor fruitverwerking kunnen we het vochtgehalte van onze dadels nauwkeurig controleren, waardoor we tijdens het hele teeltproces een optimale kwaliteit kunnen garanderen."

Volgens El Mir is de vraag gestegen ten opzichte van vorig jaar, mede door de huidige geopolitieke situatie: "De vraag naar Marokkaanse Mejhoul dadels blijft robuust, deels gedreven door de huidige wereldwijde geopolitieke context, die klanten dwingt om alternatieve herkomsten te zoeken. Marokko is ideaal vanwege de logistieke nabijheid, het stabiele en aantrekkelijke bedrijfsklimaat en de onbetwiste herkomst. Onze gesprekken met exportklanten zijn bijna afgerond en de feedback is positief. We verwachten ongeveer 80% van de oogst van dit jaar te exporteren, in lijn met onze strategie om ons te richten op hoogwaardige internationale markten met behoud van een solide afzet op de lokale markten in Marokko."

Naast het handhaven van de positie op gevestigde markten, benadrukt El Mir dat ze ook hun marktaandeel op de Noord-Amerikaanse markt willen vergroten. "Onze focus dit seizoen is drieledig. Ten eerste willen we onze reeds solide aanwezigheid op de Europese markt versterken, waar veel waardering is voor de Marokkaanse dadels van Medjool Star. Vervolgens leggen we sterk de nadruk op de Noord-Amerikaanse markt, met name in Canada en de Verenigde Staten. Ons doel is om Medjool Star en ons nieuwe merk "It's a Date" te vestigen als leiders in Mejhoul dadels van topkwaliteit. Tot slot verkennen we nieuwe mogelijkheden in het Midden-Oosten, Azië en Australië. Deze markten tonen steeds meer interesse en we zijn bereid om potentiële partnerschappen en groei te verkennen, afhankelijk van de vraag en de marktdynamiek."

Met nieuwe investeringen op het gebied van machines is de exporteur positief over de vooruitzichten van het huidige dadelseizoen: "Medjool Star heeft verschillende strategische investeringen gedaan om zowel de teelt als de kwaliteitscontrole verder te verbeteren. We hebben onze technologie na de oogst uitgebreid om de droog- en sorteerprocessen te verbeteren en onze capaciteit in dat opzicht te vergroten, zodat we de hoogste normen voor productconsistentie kunnen garanderen. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in aanvullende moderne verpakkingsmachines om onze verwerkingscapaciteit en efficiëntie te verhogen voor kleinere verpakkingsformaten, die een prioriteit blijven voor Medjool Star. Deze verbeteringen zijn bedoeld om de kwaliteit van onze Marokkaanse Mejhoul dadels te behouden en ons tegelijkertijd te positioneren voor duurzame groei in zowel bestaande als opkomende markten," besluit El Mir.

Voor meer informatie:
Oussama El Mir
Medjool Star
Tel: +212 655 26 76 32
[email protected]
www.medjoolstar.com

Publicatiedatum: