Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël's zoete aardappelenoogst goed op gang

De zoete aardappeloogst in Israël gaat door met een "grote oogst", maar er komen tekorten door de groeiende vraag uit de buurlanden. "We hebben grote oogsten van een goede kwaliteit," zegt Guy David, hoofd van de Israëlische vereniging voor de sector zoete aardappelen.

Hij zegt dat ze arbeiders uit Thailand en bedoeïenen hebben die helpen met de oogst van zoete aardappelen. "Vanochtend was de eerste keer dat we raketalarm kregen in onze velden hier in centraal Israël. De Thaise arbeiders begrijpen de oorlogssituatie," legt David uit.

David is ook verantwoordelijk voor de marketing van hun familiebedrijf David's Fruit, dat is gestart door wijlen zijn vader Itay David. Hun teeltbedrijf is gevestigd in Moshav Adanim in centraal Israël. Zijn moeder Michelle David is nu de eigenaar van het bedrijf, samen met zijn broer Idan David die de leiding heeft over het veld. Ze verbouwen voornamelijk zoete aardappelen en andere groenten.

David's Fruit heeft de laatste tijd de gele sticker op hun zoete aardappelen geplakt met de boodschap Hakuna Matata dat betekent 'alles komt goed'.

Hij zegt dat ondanks de oorlog de land- en tuinbouw in Israël toeneemt, maar dat er tekorten ontstaan. "De burgerbevolking zal deze tekorten uiteindelijk voelen, de prijzen van de producten zullen stijgen en zij zullen dat in hun portemonnee merken. Buurlanden kopen indirect van Israël via Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Ons teeltbedrijf verkoopt echter niet buiten het land, niet direct of indirect, we richten ons op het voldoen aan de lokale vraag," benadrukt David.

Er wordt ook geoogst in het zuiden van Israël, dat meer getroffen is door de oorlog. "Terwijl onze oogst in centraal Israël doorgaat, wordt er ook geoogst in het zuiden. Maar hoewel zij minder oogsten, gaat het nog steeds door," zegt David.

"Dit jaar verbouwen we verschillende groenten zoals tomaten, aubergines, wortelen, aardappelen en zoete aardappelen. Alles wat we kunnen verbouwen, verbouwen we gewoon omdat er een enorme vraag naar is. De land- en tuinbouw in Israël is sterk en ondersteunt het land wanneer dat nodig is. We zullen blijven samenwerken om het doel van voedselzekerheid voor de burgers te bereiken," besluit David.

Voor meer informatie:
Guy David
David's Fruit
Tel: +972 545833353
[email protected]

Publicatiedatum: