Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dynamiek van de wereldwijde blauwe bessenmarkt in 2023

Het Independent Entrepreneur Report belicht de dynamiek van de wereldwijde markt voor blauwe bessen in 2023, met een focus op prijstrends die worden beïnvloed door veranderingen in het aanbod en het fenomeen El Niño.

Ondanks verminderde productie heeft Peru een bepalende rol gespeeld in de wereldprijzen. In Europa leidde de afname van de teelt uit Peru, samen met tekorten uit Marokko en Spanje, tot verhoogde prijsdruk. In de Azië-Stille Oceaan-regio, die sterk afhankelijk is van Zuid-Amerikaanse blauwe bessen, was de impact van de schommelingen in het aanbod aanzienlijk.

In Noord- en Zuid-Amerika stegen de prijzen voor blauwe bessen. Hoewel de diversiteit aan aanvoerbronnen in de regio de impact verzachtte, was het gecombineerde effect van kortere seizoenen in het noordwesten van de Stille Oceaan en Peru in de tweede helft van het jaar merkbaar.

Bron: Blueberries Consulting

Publicatiedatum: