Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Guillin groep

Fruitverpakkingen op maat en duurzame innovaties

Ciesse Paper, Dynaplast, Nespak, Sharpak, Veripack zijn als de bedrijven die deel uitmaken van de Guillin groep altijd synoniem geweest voor geavanceerde technologie in de sector van groente- en fruitverpakkingen.

Een van de nieuwe voorstellen is het assortiment rPET-verpakkingen, ontwikkeld door Dynaplast en Nespak, voor het verpakken van delicaat fruit, zoals kaki's van het zachte type en rijpe perziken. De verpakkingen zijn verkrijgbaar in formaten voor twee, drie of vier stukken fruit. Dankzij de robuustheid en transparantie van rPET blijft het fruit zichtbaar en beschermd, wat de versheid van ready-to-eat fruit ten goede komt.

Naast rPET-verpakkingen biedt Ciesse Paper, dat meer dan 40 jaar ervaring heeft met kartonnen verpakkingen voor groenten en fruit, ook op maat gemaakte kartonnen oplossingen voor een breed assortiment fruit. Bovendien kunnen sommige kartonnen trays, zoals Maxipack Handle, ook worden voorzien van een handvat.

Daarnaast heeft Nespak, samen met de Guillin groep, aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van pakbladen voor de Europese en Amerikaanse markt. Het bedrijf is marktleider in dit type oplossingen voor de verpakking van steenfruit, peren en avocado's.

Veripack, het Spaanse bedrijf van de groep, heeft oplossingen ontwikkeld in karton dat thermisch afsluitbaar is met folie: het Maxipack Top Seal-assortiment.

Deze verpakkingen zijn gemaakt met een speciaal waterafstotend papier dat bestand is tegen vocht, tegenwoordig een veelvoorkomend probleem in kartonnen verpakkingen voor groenten en fruit. De oplossing met de thermisch afsluitbare folie vergemakkelijkt het stapelen en dus de hantering op het verkooppunt en verhoogt de zichtbaarheid op de groente- en fruitafdeling, vooral voor druiven, zachtfruit en cherrytomaten. Alle trays kunnen worden bedrukt met behulp van hoge resolutie printtechnieken.

Sharpak heeft dan weer samen met de Fresh Produce Business Unit van de Guillin groep de SharpTek-technologie gelanceerd, een tray die zelfs zonder noppenfolie bescherming biedt voor het zachtfruit en het verpakkingsgewicht vermindert met 17%.

De SharpTek-oplossing zet daarmee een nieuwe standaard met een volledig recyclebaar, uit één materiaal bestaande tray die is ontworpen om delicaat fruit te beschermen zonder het gebruik van absorberende inlegvellen.

De Guillin groep is standhouder op de Fruit Attraction in Madrid (stand 9F23). "Het is de perfecte gelegenheid om met klanten hun specifieke behoeften te bespreken en enkele innovatieve verpakkingsoplossingen te presenteren. Daarnaast zal de Guillin groep aanwezig zijn op de Global Produce and Floral show (PMA) in Atlanta met het Guillin Fresh Produce Business Unit team van 17 tot 19 oktober op stand C1820."

Voor meer informatie:
[email protected]

Publicatiedatum: