Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe sorteerlijn voor Franse Fruits & Compagnie

Het pakstatiation van Fruits & Compagnie ten noorden van Sisteron, in de Franse Alpen, werd in de eerste helft van 2024 gedurende vier maanden volledig stilgelegd. "Alle sorteer- en verpakkingsfaciliteiten werden ontmanteld en vervangen door een nieuwe, moderne MAF-installatie", vertelt CĂ©line Berteloot.


Het verkoopteam van Fruits & Compagnie

"De nieuwe installatie bestaat uit een dubbele sorteerlijn, uiteraard uitgerust met de optische sorteertechnologie Globalscan, maar ook met de door MAF ontwikkelde IDD-technologie voor interne kwaliteitssortering, die bijzonder nuttig is voor peren. Deze twee lijnen worden gecompleteerd met een reeks uitgangen (voor verpakking in palletboxen, kratten of zakken) en een palletiseerruimte."

Elke sorteerlijn kan worden gebruikt voor zowel peren als de Golden appel. "Deze nieuwe faciliteit stelt ons in staat om tot 10.000 ton peren te verpakken, wat meteen ons doel is voor 2030. We zijn immers de teelt van Fred en QTee peren sterk aan het ontwikkelen, terwijl we ook de huidige verpakkingscapaciteit voor Goldens vergroten."

Met de introductie van de IDD4-technologie voor het visualiseren van de interne kwaliteit is Fruits & Compagnie samen met het groente- en fruitonderzoekscentrum CTIFL een onderzoek gestart naar het verband tussen teeltparameters en de interne fruitkwaliteit. "Het uiteindelijke doel is om consumenten de best mogelijke smaakervaring te bieden."

Fruits & Compagnie is standhouder op de komende Fruit Attraction in Madrid (stand 6C05D).

Voor meer informatie:
Fruits & Compagnie
Florence Sournies
[email protected]

Publicatiedatum: