Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Minder warm weer stimuleerde afzet Orri mandarijnen"

Godefroy Voisin, sales manager van Magellan Import, dat onlangs de GlobalGAP-certificering behaalde, geeft een update over de afzet van de Zuid-Afrikaanse Orri mandarijnen in Frankrijk.


Magellan Import biedt een volledig assortiment aan van overzeese sinaasappelen, citroenen, clementines, limes, grapefruit, avocado's, mango's, bananen, pruimen, druiven, enz.

Dynamische markt voor de Orri clementines
Het seizoen van de Zuid-Afrikaanse Orri mandarijnen begon in augustus. "De oogst is kleiner dan vorig jaar, het is een off-year geweest, aangezien Orri afwisselend jaren met een goede opbrengst en jaren met een lage opbrengst heeft. De mandarijnen zijn van goede kwaliteit. Er waren echter enkele bevoorradingsproblemen aan het begin van het seizoen, omdat sterke winden in de haven het laden van de containers soms bemoeilijkte."

Wat de afzet betreft, profiteerde de Orri mandarijn dit jaar van het weinig zomerse weer. "Er was ook het vroege einde van het steenfruitseizoen in Europa. De markt is levendig en het 'terug naar school'-effect geeft een sterke impuls aan de consumptie, omdat mandarijnen gemakkelijk te eten zijn en zonder probleem mee kunnen in de schooltas."

GlobalGAP
Sinds het begin van het nieuwe schooljaar is Magellan Import GlobalGAP gecertificeerd. Deze certificering garandeert dat het bedrijf voldoet aan de eisen op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en goede milieupraktijken. "Hoewel de meeste producten die we importeren al GlobalGAP gecertificeerd zijn en ook onze processen deze standaard al eerder garandeerden, geeft deze certificering ons officiƫle erkenning en een grotere zichtbaarheid. Vanaf nu kunnen we onze klanten goede teeltpraktijken, traceerbaarheid, analyse en controle van besmettingsrisico's en voedselveiligheid garanderen."