Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
GroenteProductie Flevoland verhuist per 1 januari naar groter pand in Dronten

"Ook klanten die nu in de wachtkamer zitten, kunnen we na de verhuizing gaan bedienen"

Tholen - De laatste twee jaren was GroenteProductie Flevoland uit Dronten steeds krapper in haar jasje te komen zitten. Met de verhuizing naar een nieuwe locatie, hemelsbreed een kilometer verderop, komt er dan ook een langgekoesterde wens van Gert Koekoek en zijn bedrijfsleider André Weijmer in vervulling. "We hebben de laatste anderhalf à twee jaar nieuwe klanten in de wachtkamer moeten zetten. Die kunnen we straks ook bedienen."

Het groentesnijbedrijf huurt in eerste instantie het pand, dat voorheen gebruikt werd door Freshcare Convenience en nu in het bezit is van de Fatels Food Group, maar heeft een optie tot koop. "Vanaf 1 januari 2025 gaan we verhuizen naar de nieuwe locatie op De Vecht 1 in Dronten. Het pand is wel 6.000 m² groot. We gaan niet meteen het hele pand gebruiken, maar het biedt voor de toekomst voor ons hele mooie mogelijkheden", vertelt Gert. "In de huidige locatie is alles erg krap behuisd. Als we straks onze lijnen verhuizen, krijgen we de gelegenheid om gelijk de routing logisch in te delen, zodat we de groenten na binnenkomst op de meest optimale manier kunnen snijden, wassen, centrifugeren, verpakken en gereedmaken voor de klant."

"De afgelopen jaren hebben we een forse groei doorgemaakt. We richten ons met onze gesneden groenten vooral op maaltijdleveranciers en vleesleveranciers. Daarnaast maakt de afzet richting de horeca van veelal onbewerkte producten een soortgelijke groei door. We zeiden altijd dat we actief waren in Midden-Nederland, maar die straal behelst zo zachtjesaan wel 60% van het land, dus we gaan inmiddels verder dan het rondje om de kerk", lacht Gert.

Hardlopers in het assortiment van GroenteProductie Flevoland zijn de vollegrondsgroenten zoals wortelen, uien, rode en witte kool, prei en witlof, die de snijderij grotendeels van lokale telers betrekt. "Maar we voorzien onze klanten inmiddels van een breed pakket. Jaren geleden verkochten we misschien 10 kilo rode pepers per week, nu gaan er zo een paar honderd kilo per week de deur uit." Een uitstapje naar het gesneden fruit is volgens Gert uitgesloten. "Gesneden groenten en fruit horen in de volksmond en in het supermarktschap misschien bij elkaar, maar qua snijden is het echt een andere tak van sport waar we ons verre van houden. Dankzij een uitstekende samenwerking met Fruity Pack kunnen we onze klanten desgewenst wel van gesneden fruit voorzien."

Gevraagd naar de grootste uitdagingen voor het bedrijf, noemt Gert het vinden van de juiste mensen. "Ik ben blij dat we ze met de verhuizing prettigere werkomstandigheden kunnen bieden. Verder ervaren we de impact van de weersextremen, die zorgen voor een hele andere beschikbaarheid en prijzen dan we voorheen zagen. Neem alleen maar de hoge prijs van de uien de laatste twee seizoenen. Verder was de capaciteit van ons huidige pand de laatste jaren uitdagend, maar daar hebben we nu een oplossing voor gevonden. Nog altijd is groeien geen doel op zich, maar we gaan de groei ook niet tegenhouden!"

Voor meer informatie:
Gert Koekoek
GroenteProductie Flevoland
Installatieweg 2
8251 KM Dronten
Tel: 0321-312492
Mob: 06-11138385
[email protected]
www.gpflevoland.nl