Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rivermaid investeert in nieuwe AI-sorteertechnologie

Rivermaid Trading Company heeft geïnvesteerd in een 24-baans Elifab kersensorteermachine en de nieuwste Ellips True-AI sorteertechnologie. "Hoewel onze verwachtingen hooggespannen waren, deed de lijn het zelfs beter dan verwacht. De 24-baans Elifab sorteermachine draait ruim boven de 20 ton kersen per uur zonder handmatige sorteerders", zegt Patrick Archibeque, CEO van Rivermaid.

"Hoewel onze verwachtingen hooggespannen waren, deed de lijn het zelfs beter dan verwacht. De 24-baans Elifab sorteermachine draait ruim boven de 20 ton per uur zonder handmatige sorteerders", zegt Patrick Archibeque - CEO Rivermaid. Bekijk de video en beluister Patrick Archibeque over zijn ervaring.

Groeistrategie met een krachtige merkbelofte en samenwerkingen
Voor Rivermaid is deze AI-gestuurde kersensorteermachine meer dan alleen een nieuw apparaat; het is een belangrijk onderdeel van hun strategie om hun kersenactiviteiten uit te breiden door de mogelijkheden en flexibiliteit van hun verpakkingsactiviteiten te verbeteren. De verhoogde efficiëntie en capaciteit stellen hen in staat om de productie uit te breiden met behoud van hun streven naar producten van hoge kwaliteit.

De afgelopen jaren werd Rivermaid geconfronteerd met de volgende uitdagingen:

  • Californische kersen, die bekend staan om hun complexe kleurpatronen en variërende rijpheidsniveaus, vormen al lange tijd een uitdaging voor verpakkers die streven naar consistentie en een hoge verwerkingscapaciteit.
  • De kersenmarkt heeft zeer strenge kwaliteitseisen waaraan moet worden voldaan. Je hebt geavanceerde technologie nodig die de kwaliteit, grootte, stevigheid, brixwaarde en kleur van je kersen nauwkeurig kan vastleggen, met oog voor de kleinste details.
  • De noodzaak om verschillende klanten en markten te bedienen. Ze eisen verschillende kwaliteitsnormen, dus je moet uiterst flexibel zijn om je sortering aan te passen aan hun uiteenlopende behoeften.
  • Het handhaven van een hoog productievolume is cruciaal om in de sector te blijven. De capaciteit verhogen en tegelijk de kosten verlagen is onze topprioriteit voor groei. U wilt uw kersen zo snel mogelijk kunnen verwerken om kosten te besparen, tijd te besparen en de marges aantrekkelijk te houden.
  • Ondanks variërende groei- en weersomstandigheden die de kwaliteit kunnen beïnvloeden, moet u een constante kwaliteit aan uw klanten kunnen leveren. De sorteertechnologie van Ellips zorgt ervoor dat we consequent de hoge kwaliteit kersen kunnen leveren die onze klanten verwachten.

Elke uitdaging heeft een oplossing. Hieronder volgen enkele van de verbeteringen die Rivermaid heeft bereikt:

  • Verhoogde doorvoer dankzij de hogere verwerkingssnelheid. De 24-baans Elifab sorteerder draait ruim boven de 20 ton per uur zonder handmatige sorteerders.
  • Verbeterd vermogen om te reageren op dynamische klantwensen en tegelijkertijd retouren te optimaliseren door ervoor te zorgen dat elke kers op de juiste plaats terechtkomt.
  • Verbeterde kwaliteitsconsistentie met krachtige AI-defectdetectie van uitdagende defecten, zoals zwartrot, verse barsten en barsten in de steelzone.

"We hebben dit merk Rivermaid opgebouwd en we hadden het eerlijk gezegd niet kunnen doen zonder het Ellips-gedeelte ervan. De sorteertechnologie is uitzonderlijk, waardoor we onze merkbelofte van consistente productkwaliteit sinds 2014 op betrouwbare wijze kunnen waarmaken", zegt Patrick Archibeque - CEO Rivermaid.

Wat waren de belangrijkste redenen om voor Ellips|Elifab te kiezen?
Gevraagd naar de belangrijkste motivaties om voor Elifab/Elips te kiezen, antwoordt Hayden Gibson - Production Supervisor Rivermaid: "Je kunt vertrouwen op AI. Het wijst zichzelf. De kwaliteit van de batches varieert, maar de vraag van klanten blijft constant hoog. Californische kersen vormen een unieke uitdaging met variërende rijpheid en complexe kleurpatronen. Voorheen waren er veel uren aan menskracht nodig om te sorteren op kwaliteit en kleur. Maar met de nieuwste AI-technologie hebben we de arbeid die nodig is om de machines te bedienen aanzienlijk verminderd. Deze vooruitgang heeft ook geleid tot merkbare verbeteringen in de consistentie en kwaliteit van ons uitgaande product. We hoeven ons geen zorgen te maken en hoeven de middelen niet te besteden om het fruit echt in dezelfde mate te controleren als we bij onze andere lijnen doen. Je kunt vertrouwen op AI. Het sorteren gaat als het ware vanzelf", zegt Hayden.

De kracht van AI bij het opsporen van uitdagende defecten
"De tweede motivatie is de kracht van AI bij het opsporen van uitdagende defecten. Elke kers is uniek. Dat geldt ook voor elk defect. Interne en externe defecten komen in verschillende vormen voor. Omdat defecten op zoveel manieren kunnen voorkomen, kan alleen Ellips True-AI al deze combinaties nauwkeurig modelleren. Het detecteert zelfs de meest uitdagende defecten met precisie, inclusief zwartrot en cracking. Daarnaast biedt het een uitzonderlijke betrouwbaarheid bij het identificeren van stelen, naburige stelen en steelaanhechtingspunten. De sortering is zo consistent dat de maatvoering perfect is. Met de krachtige defect- en kleurdetectie kun je altijd een doos kersen van hoge kwaliteit leveren", zegt Patrick Archibeque - CEO Rivermaid.

Verhoog het tempo met een nog snellere verwerkingssnelheid
"Snelheid is alles, maar nooit ten koste van onze delicate kersen. De Elifab sorteermachine biedt de hoogste doorvoersnelheid, delicate verwerking en zorgt voor een perfecte sortering. Dit garandeert dat elke kers optimaal gepositioneerd is voor de beeldvorming, wat leidt tot een nauwkeurigere sortering. Een ander voordeel van AI is de snelheid van het sorteerproces. De AI-technologie verbetert onze productielijn aanzienlijk door de verwerkingscapaciteit te verhogen."

"Voorheen, als je te maken had met batches van zeer ongelijke kwaliteit, moest je op een lagere snelheid sorteren om defecten nauwkeurig te identificeren. Vandaag de dag kunnen we dankzij True-AI een hoge snelheid aanhouden tijdens dit proces," besluit Hayden Gibson - Productie Supervisor Rivermaid.

Elifab is exposant op de Fruit Attraction In Madrid, stand 10D23.

Voor meer informatie:
Fabricio Santos
Elifab
Tel: +34 661 246 223
[email protected]
https://info.ellips.com/contact-us-cherries

Publicatiedatum: