Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Max van Ooijen, Tolpoort Vegetables:

"Goede prijzen witlof, maar roodlof spant de kroon dit jaar"

Tholen - De marktsituatie voor witlof is volgens Max van Ooijen van Tolpoort Vegetables op dit moment goed. "Er is niet heel veel aanbod, maar wel voldoende om aan de lopende contracten en de vraag op de dagmarkt te voldoen. Met name in België was de aanvoer deze zomer beperkt, wat de basis legde voor de hoge prijzen. Deze prijzen blijven nog steeds op een hoog niveau. Afgelopen week lagen de veilingprijzen in België tussen de 2,50 en 3 euro, met enkele uitschieters naar boven. De vraag blijft sterk, ook vanuit Italië, dat altijd een belangrijke afzetmarkt is voor witlof."

"Door de matige oogst van afgelopen jaar wordt er dit jaar al vroeg overgeschakeld naar nieuwe witlofpennen. Vorige week zijn de telers begonnen met het rooien van de pennen, die de komende weken zullen worden opgezet. Tot nu toe verloopt het rooien goed, maar het is altijd afwachten hoe groot de opbrengsten van de eerste pennen zullen zijn. Door de vele regenval van afgelopen winter zijn mineralen uitgespoeld in de bodem. De vraag is welk effect dit gaat hebben bij de teelt van de witlof gedurende het jaar," zegt Max.

Voor roodlof is dit jaar zelfs uitzonderlijk goed. "De prijzen zijn het hele jaar door zeer hoog geweest. Op het hoogtepunt werd roodlof verkocht voor 55 euro per doos van 3 kg. Inmiddels zijn de prijzen gezakt naar rond de 20 euro. Dat lijkt in vergelijking laag, maar is nog steeds een prima prijs," vervolgt Van Ooijen. Extra aanplant als reactie op de hoge prijzen valt dit jaar mee. "Volgens de zaadbedrijven blijft het areaal in Nederland ongeveer gelijk."

Voor meer informatie:
Max van Ooijen
Tolpoort Vegetables
Tolweg 7
1616 AT Hoogkarspel
Tel.: +31 (0)6 57 29 99 95
[email protected]
www.tolpoortvegetables.com