Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul van Groningen, Hudepa:

"Na de beurs verwacht ik dat meer klanten overstappen op Spaanse kasgroenten"

Tholen - Vorig jaar startte Paul van Groningen met zijn vrouw Maria Elena als zelfstandig commercieel agent in Spanje. Afgelopen week bracht hij een bezoek aan telers en pakstations in de regio's Almeria en Granada om zijn licht te laten schijnen over het nieuwe kasgroentenseizoen. "Vorige week waren de pakstations nog redelijk leeg, op wat komkommers, een enkele courgette en wat Irvin- en Osteen-mango's na. Sinds deze week begint de aanvoer wat meer op te starten."

"Komkommers zijn er duidelijk meer, courgettes ook wat meer en ook aubergines zijn inmiddels begonnen. De aanvoer van paprika's is nog mondjesmaat, maar het begint te komen. Alhoewel ook nog veel telers nog helemaal moeten beginnen en pas richting eind oktober, half november verwachten te beginnen met de paprika-oogst", vertelt Paul. "Dit is deels een bewuste keuze om zo met het seizoen nog langer door te kunnen gaan, maar ook deels een noodzakelijke keuze in verband met de waterkwaliteit op het moment van planten. In bepaalde regio's was de waterkwaliteit te laag voor paprika's, waardoor het water uit de ontziltingsmachines moest komen. Die telers hebben dus wat later geplant, en beginnen dus ook later met de productie."


Paul en zijn vrouw Maria Elena

Het algehele beeld dat Paul te horen kreeg was dat er in vergelijking met vorig jaar wat meer hectares komkommers zijn aangeplant, minder aubergines, dat het areaal paprika's en courgettes redelijk gelijk gebleven is en er wat meer puntpaprika's staan. "Het areaal tomaten en cherrytomaten is opnieuw lager. Dit toch voornamelijk door de concurrentie die de telers vanuit Marokko ervaren. Zelf ben ik voor een enkele klant wat begonnen met komkommers, courgettes en een enkele paprika. Veel klanten zitten nu nog voornamelijk op Hollands product. Ik verwacht dat na de beurs in Madrid er wel meer over zullen stappen."

"Tegen die tijd begint de teler waarmee ik samenwerk ook nog met de oogst van de Spaanse Keitt-mango's, deze zijn mooi rijp, goed op smaak en vormen een goed alternatief voor de vliegtuigmango's om van half oktober tot half /eind november te kunnen voeren. We hopen op de beurs dan ook op veel goede en leuke gesprekken met telers en klanten", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
Hudepa
+34 611 537 616
[email protected]
www.hudepa.com