Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Barry Michiels, Gebroeders Michiels:

"Overgang naar het Spanje-seizoen in kasgroenten is ingezet"

Tholen - Op de kasgroentenmarkt wordt deze weken de overgang gemaakt van het Belgische en Nederlandse aanbod naar het Spaanse seizoen. "Vanaf komend weekend zullen de grotere volumes, aubergine, courgette en paprika uit Spanje komen en in de week die volgt ook de tomaten. Dan verdwijnt Belgiƫ een beetje van de markt en gaan wij langzaamaan de winterslaapmodus in", vertelt Barry Michiels van groothandel Gebroeders Michiels.

"Het is gedurende de zomer relatief rustig geweest", vervolgt de exporteur uit het Vlaamse Sint-Katelijne-Waver, die voornamelijk naar Duitsland exporteert. "Dat is traditiegetrouw altijd wel zo in de vakantieperiode, maar vanaf 15 augustus is de handel wel weer aangetrokken. De komkommers, aubergines, paprika's en tomaten werden eindelijk weer wat duurder verkocht. Dat zie je altijd vanaf augustus. Ik had het ook al aangegeven; de scholen beginnen weer, waardoor de consumptie toeneemt en de prijzen stijgen."

En dat heeft aangehouden tot deze periode. "We hebben prima kunnen verkopen, maar het Belgische aanbod van kasgroenten wordt nu minder. Toch gaan de prijzen ook niet meer omhoog. Dat komt omdat Spanje nu op de markt komt. Komkommers, aubergines en courgettes beginnen nu langzaamaan te komen. Tomaten zijn er nog niet helemaal, maar dat wordt ook aangevuld met product uit Turkije. De omslag is echt ingezet, wat voor ons betekent dat we weer in de rustige periode van 5 maanden gaan tot eind februari/begin maart."

Een periode, waarin Gebroeders Michiels overigens niet volledig stilvalt. "We doen uiteraard nog wel wat vollegrondsgroenten. Zo krijgen we al wat aanvragen voor spruiten etc. binnen, maar dat zijn een paar palletjes. Dat is niet te vergelijken met wat we in de kasgroenten doen. Daarnaast komt er al wat prei, maar vanaf december/januari kunnen we dat pas exporteren richting Duitsland, omdat ze tot dan eigen product hebben. Al met al kunnen we stellen dat de zomer inmiddels toch echt achter ons ligt", besluit Barry."

Voor meer informatie:
Barry Michiels
Gebroeders Michiels
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgiƫ
Tel.: +32(0)475 262 482
[email protected]