Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oost-Europa: onbenut potentieel voor export van Egypte en Marokko

Oost-Europa is geen onbekende markt voor Egypte en Marokko. Egyptische sinaasappels, aardappelen en knoflook, samen met Marokkaanse tomaten en blauwe bessen, zijn al met succes doorgedrongen tot markten in Polen, Oekraïne, Roemenië, Tsjechië en daarbuiten. Het volledige potentieel van zowel de Egyptische als de Marokkaanse export in de regio moet echter nog worden gerealiseerd en is nog lang niet bereikt. Deze studie richt zich precies op dit latente potentieel. De topprioriteiten per land omvatten:

Polen
Polen is een belangrijke drijvende kracht achter de regionale economie en marktontwikkeling. Het land importeert wereldwijd veel groenten en fruit en fungeert ook als logistiek knooppunt voor de hele regio. Het is zonder twijfel prioriteit nummer één.

Roemenië, Tsjechië en Oekraïne
Deze landen vormen het tweede niveau van de regio met grote directe importvolumes en een ontwikkelde handelsinfrastructuur.
Oekraïne, de zich nog ontwikkelende moderne handelskanalen in Roemenië of de over het algemeen beperkte markt in Tsjechië.

Slowakije, Litouwen, Letland en Estland
Dit zijn nog steeds interessante, ontwikkelde en vaak eersteklas markten, maar ze behoren niet tot de top- of tweede prioriteiten vanwege hun lagere bevolkingsaantal en frequente voorkeur voor het regelen van indirecte handelsroutes.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Voor meer informatie:
FAO Regional Office for Europe and Central Asia
20 Kalman Imre utca
H-1054 Boedapest, Hongarije
Tel: +36 1 4612000
[email protected]
www.fao.org/europe

Publicatiedatum: