Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oasis Date

Nieuwe Amerikaanse speler in biologische dadelmarkt

Verschillende teams hebben samengewerkt om Oasis Date op te richten, een verticaal geïntegreerd bedrijf dat 2.025 hectare Medjool-dadels teelt in Zuidwest-Arizona en Zuid-Californië. Het bedrijf heeft ook een verwerkingsruimte van 46.450 m². "In het afgelopen jaar hebben telers en verwerkers de krachten gebundeld om één bedrijf te vormen dat zich richt op het leveren van een gezond product aan retailers en consumenten," zegt Adam Cooper, CEO van Oasis Date. Het bedrijf is de belangrijkste leverancier van het populaire dadelmerk Natural Delights®, dat marktleider is in verkoop en distributie in Noord-Amerika.

Cooper werd een jaar geleden aangesteld bij The Wonderful Company en raakte direct geïnteresseerd in de productcategorie. "Ik denk dat dadels een ondergewaardeerd product zijn dat klaar is voor groei," zei hij. "Medjool-dadels zijn bijzonder - ze zijn zowel zoet als gezond en aantrekkelijk voor consumenten die zich richten op voeding en welzijn. Ik heb veel ervaring met het versterken van snackcategorieën in de retail, en nu richt ik me volledig op dadels."

's Werelds eerste biologische gecertificeerde dadelteeltbedrijf
Op dit moment koopt slechts negen procent van de Amerikaanse huishoudens dadels, wat een enorme kans biedt om de categorie te laten groeien. Opmerkelijk is dat meer dan de helft van de Amerikaanse dadelconsumenten geïnteresseerd is in het kopen van regeneratieve biologische dadels. En dat is precies wat Oasis Date is: 's werelds eerste en enige Regenerative Organic Certified® dadelteeltbedrijf. De kern van regeneratieve biologische landbouw is het verbeteren van de gezondheid van het ecosysteem. Bedrijven die Regenerative Organic Certified zijn, voldoen aan de hoogste normen ter wereld op het gebied van bodemgezondheid en eerlijke behandeling van teeltbedrijven. Deze certificering werd in 2018 geïntroduceerd en wordt vaak erkend als de hoogste standaard voor duurzaamheid in de land- en tuinbouw.

Oasis Date teelt, verwerkt en verpakt jaarlijks 1 miljard biologische Medjool dadels in Zuid-Californië en Zuidwest-Arizona. Toch heeft deze nieuwe onderneming al een lange geschiedenis. Enkele van de allereerste Medjool dadelpalmbomen in Noord-Amerika werden meer dan een eeuw geleden geplant in het teeltbedrijf 'Oasis Date Gardens' in de Coachella Valley.

Leiderschapsteam
Naast CEO Adam Cooper maken de volgende leden deel uit van het leiderschapsteam van Oasis Date:

  • Keith Mitchell, financieel directeur. Eerder werkzaam als CFO bij Sun World International en Dole Food Company.
  • Ignacio Portilla, Chief Operations Officer, teeltbedrijf. Heeft meer dan 20 jaar ervaring in senior managementfuncties bij teeltbedrijven in Noord-Amerika en Latijns-Amerika.
  • Ted Johnson, Chief Operations Officer, Verwerking. Stond aan het hoofd van het grootste teeltbedrijf in Noord-Amerika dat zich bezighoudt met Medjool dadels.

Adam Cooper zal aanwezig zijn op IFPA's Global Produce & Floral Show in Atlanta van 17-19 oktober en zal vooral aanwezig zijn op de Natural Delights stand. Kom langs bij stand B1131 om kennis te maken.

Voor meer informatie:
Adam Cooper, CEO
Oasis Date
[email protected]
www.oasisdate.com

Publicatiedatum: