Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoeveel geld verlies je door overgewicht bij verpakken van blauwe bessen?

Veel telers en verpakkingsbedrijven weten al dat overgewicht een van de grootste uitdagingen is bij het verpakken van blauwe bessen. Maar hoeveel geld verlies je precies door het werken met een onnauwkeurige weeg- en vulmachine? De geciteerde bevindingen tonen aan dat sommige verpakkingsbedrijven ongeveer 68.000 euro per jaar verliezen door overgewicht.

Probleem op de weegschaal
Overvullen gebeurt wanneer een machine of een arbeider handmatig te veel fruit in een punnet doet. In deze context verwijst "te veel" naar zelfs 1-2 gram meer dan het bedoelde gewicht in een punnet. Door de aard van blauwe bessen is het moeilijk om deze kleine overschrijdingen te vermijden.

Het lijkt misschien triviaal om het over een paar gram extra te hebben, maar het wordt belangrijk als je naar het grotere plaatje kijkt. Overvulling vermindert het totale aantal punnets dat je kunt produceren uit een ton fruit. Minder punnets betekent minder inkomsten, ook al heb je al betaald voor een ton blauwe bessen. Je kosten blijven dus constant, maar je inkomsten dalen.

Hoeveel kost onnauwkeurig verpakkingsmateriaal?
Volgens de analyse van Milbor PMC kan elke gram overgewicht per punnet veel geld kosten. Alle uitkomsten hangen af van verschillende factoren: het totale volume fruit dat per seizoen wordt verwerkt, de grootte van de punnets, de prijs van het fruit, enzovoort. Een bedrijf dat bijvoorbeeld een weeg- en vulmachine gebruikt met 5 gram overgewicht per punnet, verliest 68.000 euro per seizoen in vergelijking met een bedrijf dat werkt met een machine met 2 gram onnauwkeurigheid.

Oplossing
De verpakkingsapparatuur die je gebruikt voor het verwerken van blauwe bessen speelt een grote rol in de financiële resultaten van je bedrijf. Het verband tussen de nauwkeurigheid van je weeg- en vulmachines en je inkomsten is duidelijk. De beste machines op de markt kunnen het volume fruit dat gratis wordt weggegeven aanzienlijk verminderen en je inkomsten verhogen. Wat is de beste keuze?

"Tegenwoordig bieden de fabrikanten ons een breed scala aan verpakkingsmachines, maar ze bieden niet allemaal vergelijkbare prestaties, duurzaamheid of weegnauwkeurigheid. Bij Milbor PMC werken we met weeg- en vulmachines van de Amerikaanse fabrikant A&B Packing Equipment Inc. Dankzij geavanceerde technologie en een unieke constructie heeft de G3 Evolution slechts 2 gram overgewicht, waardoor het de meest nauwkeurige machine onder de lineaire weeg- en vulmachines is. Deze 2 gram kan een echte game-changer zijn voor degenen die tot nu toe minder nauwkeurige apparatuur gebruikten," aldus Maciej Chmielewski van Milbor PMC.

Overgewicht minimaliseren
Twee gram overgewicht klinkt goed, maar je kunt veel betere resultaten bereiken als je een e-weegsysteem implementeert: "Onze klanten die gekozen hebben voor het systeem van gemiddelde gewichten, de zogenaamde e-gewichten, krijgen meetbare resultaten als het gaat om het verminderen van overgewicht. Onze ervaringen bewijzen dat 0,2-0,5 gram overgewicht per partij gemakkelijk haalbaar is voor degenen die in het e-weegsysteem hebben geïnvesteerd," voegt Chmielewski toe.

Voor meer informatie:
Maciej Chmielewski
Milbor PMC
Tel: +48 538 359 172
[email protected]
www.milborpmc.com

Publicatiedatum: