Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een frisse wind voor de Italiaanse peren

De afzet van peren uit de Italiaanse regio Emilia Romagna is in volle gang. Van de Abate Fetels is er na enkele zeer moeilijke jaren een hoopgevende oogst geweest. Fruittelersorganisatie Opera La Pera neemt de gelegenheid te baat om het eigen merk te herlanceren.

Adriano Aldrovandi, voorzitter van Opera La Pera: "De start was moeilijk, want tijdens de zomer was er nog steeds veel importfruit op de markt, zowel overzees product als Conference peren uit België en Nederland. Onze nieuwe oogst had het aanvankelijk moeite om ruimte te vinden. Bovendien waren de zomerse temperaturen tot begin september niet bevorderlijk voor de consumptie. Nu de herfst voor de deur staat en Abate in de winkels komt te liggen, hebben we alle vertrouwen in een positieve afzet, die we ook zullen ondersteunen met marketinginitiatieven, zowel in de handel als naar de consument toe. We willen ons merk opnieuw lanceren, de beschikbaarheid van Italiaanse kwaliteitsperen benadrukken en met onze partners communiceren, ook via de nieuwe LinkedIn-pagina van Opera La Pera."

"Ook al is de perenoogst niet overvloedig, we zullen tot het einde van het verkoopseizoen opnieuw een referentiepunt zijn voor al onze klanten", aldus Aldrovandi. "We hebben meer dan dubbel zoveel volumes beschikbaar dan vorig jaar, hoewel we nog ver verwijderd zijn van het productiepotentieel. De maatvoering is prima en de kwaliteit en houdbaarheid zijn geschikt om het hele verkoopseizoen door te gaan. Met de Abate Fetel peer zullen we, hoewel de opbrengst lager is dan verwacht, met onze partners een planning kunnen opstellen tot april, wat de afgelopen jaren onmogelijk was."

Adriano Aldrovandi

Opera La Pera zal aanwezig zijn op de komende Fruit Attraction in Madrid (stand 8C14, bij CSO Italy). "Voor ons is dit een strategische beurs, aangezien ze plaatsvindt aan het begin van het verkoopseizoen en er veel van onze klanten, zowel Italiaanse als buitenlandse, aanwezig zullen zijn", vervolgt Aldrovandi.

Peren van Opera La Pera op een beurs (archieffoto)

Volgens de ramingen van Prognosfruit is er in de belangrijkste Europese teeltgebieden sprake van een scherpe daling ten opzichte van vorig jaar: -26% voor België, -9% voor Nederland en -15% voor Spanje.

"Alle grote perenproducenten hebben te maken met een sterke opbrengstdaling, in tegenstelling tot Italië (+120%)", merkt Aldrovandi op. "Dit is een goed voorteken voor een gunstige tweede helft van het seizoen. Hoewel Italië onze belangrijkste markt blijft, is export voor ons van fundamenteel belang: onze belangrijkste bestemming is Duitsland, gevolgd door Frankrijk. De handelsdynamiek en de consumptiegewoonten van de verschillende landen evolueren voortdurend, net als de concurrentie van producten uit andere teeltgebieden. Het vereist dat we voortdurend alert zijn en zeer flexibel zijn in onze planning."

Voor meer informatie:
Opera La Pera
Via Bruno Tosarelli, 155
40055 Villanova di Castenaso (BO) – Italië
Tel: +39 (0)51 780201
[email protected]
www.operalapera.it
LinkedIn

Publicatiedatum: