Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frutas Torero

"Laag aanbod overzees fruit goed voor laatste maand Spaans druivenseizoen"

Het druivenseizoen in Murcia is nog maar een maand verwijderd van het einde, dat dit jaar iets vroeger zal vallen. Het kleinere aanbod van overzee op de Europese markt zorgt voor een hoge vraag en goede prijzen.

"Normaal gesproken zijn we rond 20 november klaar, maar dit jaar zullen we de laatste partijen op 1 november verkopen, als het weer goed blijft", zegt Antonio Caballero, manager van Frutas Torero.


Antonio Caballero op de Asia Fruit Logística

Volgens de teler en exporteur is het voortijdige einde van het seizoen, hoewel de opbrengst van sommige rassen iets kleiner was, vooral te wijten aan de vroege start dit jaar. "Samen met het warme weer tijdens de pluk heeft het de oogstwerkzaamheden versneld. Dit was ook al het geval met het steenfruit", voegt hij eraan toe.

"We hebben momenteel een goed laatste deel van het seizoen", zegt Caballero. "Er zijn niet echt veel druiven op de markt, omdat er nog geen noemenswaardige volumes zijn aangekomen uit Peru of Chili. Ze richten zich meer op de Verenigde Staten, waar er enkele teeltproblemen waren aan het einde van het seizoen."

"We kunnen zeggen dat we over het algemeen een zeer goede start van het seizoen hadden in juli, omdat we niet samenvielen met Egypte. Toen er meer product beschikbaar was, vertraagden de vraag en de prijzen een beetje, maar dat is nu weer voorbij", legt hij uit.

Frutas Torero exporteert voornamelijk naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waar het momenteel concurreert met Italië, dat latere rassen aanbiedt. "Terwijl de Italiaanse export traditioneel meer gericht was op druiven met pit, hebben ze de laatste vier jaar hun volumes van pitloze druiven vergroot. Dat betekent dus meer concurrentie voor Spanje", geeft Caballero aan.

Het bedrijf blijft dit jaar ook ladingen verzenden naar landen in het Midden-Oosten en Azië, hoewel iets minder vanwege de situatie in de Rode Zee en de goede vraag in Europa. "Als we het fruit goed op de Europese markt kunnen brengen, is dat altijd te verkiezen boven verre bestemmingen die grotere risico's met zich meebrengen", aldus de teler en exporteur.

Het bedrijf uit Murcia blijft elk jaar het areaal uitbreiden en rassen vernieuwen. "We hebben steenfruitpercelen gerooid en beplant met druivenranken. Voor steenfruit zijn we nu op zoek naar vroegere gebieden om eind april al te kunnen beginnen", legt Antonio Caballero uit.

Frutas Torero is standhouder op de komende Fruit Attraction in Madrid (stand 7E15A).

Voor meer informatie:
Antonio Caballero Palazón
Frutas Torero
Avenida Constitución 15
30550 Abarán (Murcia) – Spanje
Tel: +34 968 451 536
[email protected]
www.frutastorero.com
www.hortofruticolatopi.com

Publicatiedatum: