Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opmerkelijke groei Colombiaanse bananenexport

In de loop van januari tot juli van dit jaar heeft Colombia een mijlpaal bereikt in de bananenexport, met meer dan 63,7 miljoen kartons, een stijging van 10 miljoen kartons ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, volgens gegevens van de Colombiaanse bananenassociatie Augura. Deze stijging komt niet alleen tot uiting in het volume, maar ook in de waarde van de externe verkoop, die $591,5 miljoen bedroeg, wat een groei van 15,8% betekent ten opzichte van 2023.

Deze opleving is belangrijk voor de Colombiaanse bananensector en betekent een aanzienlijk herstel na de jaren die getroffen werden door de pandemie. Bovendien benadrukt het de positieve impact op sociaal vlak voor de teeltregio's, vooral Urabá en Magdalena. In een poging om dit jaar te consolideren als het beste sinds de pandemie en om nieuwe exportmogelijkheden te verkennen, zal de vereniging deelnemen aan Fruit Attraction.

Emerson Aguirre, voorzitter van Augura, benadrukte het belang van de bananensector voor de Colombiaanse economie en de impact ervan op het leven van 50.000 directe arbeiders in de teeltbedrijven, vooral in de Urabá regio van Antioquia. Aguirre benadrukte hoe de bananensector heeft bijgedragen aan vrede en sociale ontwikkeling in de regio, waarbij mensen die uit vredesprocessen zijn gereïntegreerd, leidinggevende functies in vakbonden en politiek op zich hebben genomen.

Daarnaast zal Colombia tijdens Fruit Attraction proberen internationale kopers bewust te maken van het belang van eerlijke prijzen voor Colombiaanse bananen, die erkend zijn om hun hoge kwaliteit en omdat ze een keurmerk hebben dat hen accrediteert als een ecologisch en sociaal duurzaam product.

Bron: canal1.com.co

Publicatiedatum: