Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Giallo Royal (Spanje)

"Spanje is bondgenoot om kumquat jaarrond in de schappen te leggen in Scandinavië"

Op slechts vier kilometer van de zee in La Axarquía bevindt zich de grootste teler van biologische en Demeter gecertificeerde kumquats van Andalusië. "Het kumquatseizoen begint in december en dankzij speciale teelttechnieken kunnen we de oogst verlengen tot maart", zegt Mathias Trumper van Giallo Royal. "Op alle onze percelen passen we het concept van biodynamica en permacultuur toe, twee vormen van tuinbouw die hand in hand gaan en ook als regeneratieve tuinbouw kunnen worden benoemd, waar de klemtoon op bodemgezondheid ligt. Dankzij de permacultuur en het feit dat we de bodem en de bomen op onze percelen in Torre del Mar al jaren versterken, verwachten we dit seizoen ondanks de droogte een goede kumquatoogst."

"Kumquat wordt steeds meer geconsumeerd in onder meer Scandinavië, Duitsland en Nederland. In sommige supermarkten ligt het al jaarrond in het schap. Spanje is daarin een bondgenoot, want ons seizoen vult het gat op tussen Israël en Zuid-Afrika, de belangrijkste leveranciers van kumquat op de Europese markt."

"Deze continue aanvoer heeft geholpen om de prijzen te homogeniseren en de consumptie te verhogen in de Scandinavische landen, waar kumquat wordt verkocht in trays of bekers, wat handige formaten zijn die het succes van dit fruit ondersteunen. In Spanje heeft kumquat ook een groot potentieel, omdat het een fruitsoort is die enerzijds alle eigenschappen van citrus bevat – zelfs die van de schil, als hij in zijn geheel wordt gegeten – en anderzijds het gebruiksgemak van zachtfruit", legt Mathias uit.

Passiefruit en Kaffir lime
Op de percelen van Giallo Royal groeien de kumquats in harmonie naast vijftien andere exotische fruitsoorten. "Door meerdere soorten aan te planten voorkomen we dat één soort de hele voorraad van een bepaalde voedingsstof opneemt en de bodem uitput, zoals gebeurt bij monocultuur. We stimuleren de biodiversiteit en de voortdurende aanwezigheid van bestuivers met fruitsoorten die op verschillende tijdstippen bloeien", gaat Mathias verder.

"Bovendien hebben we met zestien exotische gewassen praktisch jaarrond oogst, wat erg interessant is voor het creëren van langetermijnrelaties met klanten, aan wie we een continue aanvoer van biologische en Demeter gecertificeerde exotische producten kunnen bieden, met de voedselveiligheidsgarantie dat ze in Europa zijn geproduceerd en bovenal vers zijn. Producten zoals Boeddha's hand, lychee of passiefruit zijn immers vaak afkomstig van verre landen zoals Indonesië. Dan laat de versheid of rijpheid wel eens te wensen over."

"Passiefruit en Kaffir lime zijn twee producten waarmee we om deze reden een goede afzet in Europa realiseren. Kaffir lime is een exotische citroen van Aziatische oorsprong die veel gebruikt wordt in de Thaise en Vietnamese keuken, en nu ook steeds meer in Europa. En door de hoge prijs van import uit Zuidoost-Azië en het feit dat er heel weinig Europese telers van Kaffir lime zijn, zijn we erin geslaagd verkoopkanalen te openen voor de haute cuisine en consumenten in Scandinavië."

"Een van onze innovaties op de Scandinavische markt is dat we zijn gaan werken met gemengde kartons. We bieden een assortiment exotisch fruit waarmee de consument in de keuken kan experimenteren. Twee Scandinavische supermarktketens nemen die verpakking al af."

Voor meer informatie:
Giallo Royal
Calle Los Prados N.º 2 Local 3-6
29740 Torre del Mar (Málaga) – Spanje
Tel: +34 609 543 474
[email protected]
https://gialloroyal.com

Publicatiedatum: