Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Colombia

"Haven Cartagena garandeert: twaalf dagen naar Nederland"

Jaarlijks worden in de haven van Cartagena, Colombia, 319.000 containers met gekoelde goederen geladen, met name verse producten zoals avocado's, citroenen, chrysanten en vlees. "De capaciteit van de haven om deze hoeveelheid gekoelde vracht te verwerken getuigt van onze state-of-the-art infrastructuur, ontworpen om de versheid en kwaliteit van de producten te garanderen gedurende het logistieke proces", zegt Martha Amor Olaya, persvoorlichter van Grupo Puerto de Cartagena.

Vorig jaar meerden er 3.301 schepen aan in de haven van Cartagena, die Colombia verbindt met 840 havens in 150 landen. Met directe routes naar achttien havens in de Verenigde Staten en acht in Europa, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België en Italië, "garandeert de haven concurrerende transittijden, zoals twaalf dagen naar Nederland", benadrukt Amor Olaya.


Haven van Cartagena

De haven van Cartagena heeft strenge veiligheidsprotocollen geïmplementeerd, waardoor het een van de veiligste havens in de regio is. "Het Container Security Initiative (CSI), in samenwerking met de US Customs and Border Protection (CBP), maakt het mogelijk om containers met een hoog risico voor vertrek te inspecteren", legt Amor Olaya uit. Dit beveiligingssysteem omvat röntgenscanners, metaal- en narcoticadetectoren en camerabewaking via een gesloten circuit, zodat de vracht te allen tijde veilig en efficiënt wordt behandeld.

"Tot de meest geëxporteerde producten via de haven behoren avocado's, citroenen en verse bloemen, maar ook fruit in conserven. De strategische connectiviteit van de haven heeft de groei van de tuinbouwsector in Colombia enorm gestimuleerd."

Sinds 2015 heeft de haven een plan geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, met de installatie van 7.100 zonnepanelen en de elektrificatie van kranen. "De haven heeft ook technologische innovaties geïmplementeerd, zoals een die de ethyleenniveaus in containers controleert en indien nodig ventilatiemechanismen activeert, waardoor de houdbaarheid van groenten en fruit tijdens het vervoer wordt behouden", legt Amor Olaya uit.


Haven van Cartagena

Amor Olaya vermeldt dat de opening van de haven van Chancay in Peru een teken is van de groeiende dynamiek van de handel in het Andesgebied. "De nieuwe haven in Peru is goed gepositioneerd voor handel met Azië, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor intraregionale handel. Toch vormt de haven van Chancay geen directe concurrentie voor de haven van Cartagena, aangezien de twee havens een verschillende focus hebben. Chancay is meer gericht op handel met Azië, terwijl Cartagena vooral verbindingen heeft met markten in de Verenigde Staten en Europa."

Wat de toekomst betreft, verwacht Colombia met de aanhoudende groei van de teelt van avocado's, bloemen en andere verse producten zijn export in de komende jaren te vergroten. "We zijn gericht op het voortzetten van onze uitbreiding en modernisering om een toenemend volume aan gekoelde vracht te kunnen verwerken", besluit Amor Olaya.

Grupo Puerto de Cartagena is standhouder op de komende Fruit Attraction in Madrid (stand 4D04, bij ProColombia).

Voor meer informatie:
Martha Amor Olaya (persvoorlichter)
Grupo Puerto de Cartagena
Tel: +57 314 512 70 65 (Colombia)
[email protected]
www.puertocartagena.com

Publicatiedatum: