Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE week 39:

"Goed gedoseerde Europese perenaanvoer kon voldoende aan de vraag voldoen"

Turkse peren van de variëteit Santa Maria voerden de boventoon op de Duitse markt. Daarna volgden de Italiaanse Santa Maria en Abate Fetel en de binnenlandse Conference. Uit Duitsland kwamen ook Alexander Lukas, Williams Christ en Xenia. Italië rondde het assortiment af met Williams Christ en Carmen, Nederland met Conference en dikke Xenia. Terwijl de vraag naar de duurdere Conference uit Nederland beperkt was in München, werd de Turkse Santa Maria gestaag en tegen stabiele prijzen verkocht, volgens BLE.

Al met al kon het goed bemeten Europese aanbod voldoende aan de vraag voldoen, waarbij de afzet vaak achterbleef bij de verwachtingen. Desondanks moesten de waarderingen zelden naar beneden worden bijgesteld en bleven ze meestal op het niveau van de week ervoor. In Hamburg noteerden de binnenlandse Alexander Lucas en forel tussen €1,30 en €1,50 per kilo. Kaiserkronen/Bocs Flaschenbirne zullen daar binnenkort arriveren. De Köstliche von Charneux peer, ook bekend als de Bürgermeisterbirne, vulde het aanbod in Keulen en Hamburg dagelijks aan, in een gelaagde of losse presentatie.

Klik hier voor het volledige markt- en prijsrapport.

Appelen
Het aanbod bleef divers, met binnenlands fruit in de hoofdrol. Er waren tal van variëteiten beschikbaar, waarbij Elstar, Delcorf, Boskoop, Royal Gala en Jonagold de basis van het assortiment vormden.

Druiven
Italiaanse pitloze variëteiten, vooral IFG en Sugra, deelden de markt met Italia en Turkse Sultana en Crimson Seedless pitloze variëteiten met grote bessen uit Italië wisten indruk te maken met hun smaakeigenschappen, zodat hun soms hoge waarderingen slechts marginaal veranderden.

Pruimen
Het einde van het seizoen nadert: de leveringen waren beperkt, de kwaliteit ging langzaam achteruit en een zekere mate van verzadiging van de klanten kon niet worden ontkend.

Citroenen
De leveringen van nieuwe Spaanse Primofiori-citroenen aan de groothandelsmarkten verliepen traag, waardoor de vraag naar Zuid-Afrikaanse Eureka-citroenen tegen hoge prijzen aanhield.

Bloemkool
Binnenlandse origines met de relatief kleine bloem bleven de dominante producten op de markt, met Nederlandse, Belgische en, in Berlijn, Poolse partijen die het aanbod aanvulden.

Komkommers
Binnenlandse komkommers domineerden vóór Nederlandse komkommers. Over het geheel genomen naderde het binnenlandse seizoen nu langzaam het rechte stuk en in sommige gevallen waren niet alle maten beschikbaar. Spaanse partijen hadden nu de Belgische partijen ingehaald in termen van volume en oefenden aanzienlijke druk uit op de vorige prijsstructuur.

Tomaten
Belgische en Nederlandse leveringen overheersten. De eerste Turkse leveringen waren selectief beschikbaar in het weekend en werden graag aanvaard tegen iets lagere prijzen. Al met al was de beschikbaarheid enigszins beperkt en leidde dit in de meeste gevallen tot prijsstijgingen.

Paprika
Het assortiment bleef breed gespreid. Nederlandse partijen voerden nog steeds de boventoon. Ze werden echter geleidelijk vervangen door Spaanse leveringen. Turkse, Poolse en incidentele Belgische leveringen completeerden het beeld.

Bron: BLE

Publicatiedatum: