Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handreiking Teeltondersteunende Voorzieningen geactualiseerd

"Heel goed dat de sector ons confronteert met verwachtingen, ontwikkelingen en de huidige problemen", aldus Jan Kottelenberg, burgemeester van Neder-Betuwe. Hij nam onlangs de actualisatie van de Handreiking Teeltondersteunende Voorzieningen in ontvangst die Fruitpact, Laanboompact, Glastuinbouwpact Bommelerwaard - Tielerwaard (Greenport Gelderland) lieten maken.

Onder teeltondersteunende voorzieningen worden voorzieningen in, op of boven de grond bedoeld die door agrarische bedrijven met plantaardige teelten worden gebruikt ter verbetering van de productie. Onder meer door teeltvervroeging en -verlating, terugdringing van onkruidgroei en beperking van hagel-, water- en vraatschade. Maar ook verbetering van de arbeidsomstandigheden, onder meer door gewassen verhoogd te telen.

In de projectgroep Duurzame GebiedsOntwikkeling is door Gerard Selman, regiocoördinator Glastuinbouw Nederland, en Bart van Moorsel, adviseur tuinbouw provincie Gelderland, de meerwaarde van deze handreiking voor de gebieden in Gelderland toegelicht. De handreiking betreft een afwegingskader bij de opstelling van provinciaal, regionaal en gemeentelijk beleid rond teeltondersteunende voorzieningen. Zeer bruikbaar in Gelderland, maar ook breder. De handreiking is vrij te downloaden op deze website.

Bron: Greenports Nederland

Publicatiedatum: