Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio Brass en HomeFlex openen duurzame huisvestingslocatie in Zeewolde

Tholen - Donderdag 3 oktober opende Bio Brass en HomeFlex de nieuwe huisvesting voor arbeidsmigranten uit het buitenland waar in totaal 16 woningen zijn gerealiseerd.


Huisvesting gebouwd en beheerd door HomeFlex.

Deze woningen bieden een thuis aan 64 medewerkers van Bio Brass. De feestelijke opening is verricht door wethouder Helmut Hermans door middel van het planten van een boom in het naastgelegen voedselbos.


Nette woningen van alle gemakken voorzien. Energie wordt o.a. opgewekt door de windmolen op de voorgrond met een capaciteit van ongeveer 3 zonnepanelen.

Bio Brass heeft als missie om goed en lekker eten beschikbaar te maken voor iedereen – mét behoud van een goede leefomgeving. Een goede verbinding in de keten is hierbij cruciaal. Hieronder valt ook een goede huisvesting voor medewerkers uit het buitenland.


Gerjan Snippe van Bio Brass dankt iedereen voor de samenwerking.

De expertise en het doel van HomeFlex om goede kwaliteit huisvesting te bevorderen past hier goed bij. HomeFlex realiseert woonlocaties voor buitenlands personeel met modulaire bouw.


Bert Verheij van HomeFlex vertelt over de totstandkoming van het project.

Deze woningen voldoen aan de kwaliteitseisen van SNF (Stichting Normering Flexwonen) en de aanbevelingen van commissie Roemer met o.a. voldoende leef oppervlakte en voor iedere bewoner een eigen slaapkamer.


Wethouder Helmut Hermans (ruimte en economie)

Duurzaamheid
Bij de realisatie van de woningen is gekozen voor natuurlijk materiaal met een hoge mate van circulariteit. De woningen zijn gerealiseerd met isolatiewaardes ver boven de norm en een ontwerp, passend in de landelijke omgeving.


Hans Polet van de gemeente Zeewolde, sr. Projectleiderwonenen en economie, Ernst Bron, wethouder Zeewolde agrarische zaken, Helmut Hermans, ruimte en economie, Gerjan Snippe directeur Bio Brass.

Als gevolg van netcongestie is een semi-off-grind oplossing gecreëerd. Met één kleinverbruik aansluiting, aangevuld met zonnepanelen, kleine windturbines, grote batterij en luchtwarmtepomptechniek wordt gezorgd voor verwarming en warm water.

Albert Meuleman, Rinze Anne van der Sluis en Ingrid Mekelenkamp van Bio Brass. Rechts Marcel Mulder van Countus.

Een Energie Management Systeem zorgt voor de aansturing. Voor drinkwater is een temperatuurgeregeld buffersysteem ontworpen en het afvalwater wordt door middel van een helofytenfilter biologisch en op natuurlijke wijze afgebroken.


Frank de Gram van Arbres voedselbossen

Voedselbos
Rondom de huisvesting wordt een voedselbos van een hectare aangelegd. Naast dat dit toevoegt aan de leefbaarheid voor bewoners is dit ook een stap om meer biodiversiteit terug te brengen in het lokale landschap.

Wethouder Hermans, Bert Verheij, Gerjan Snippe en Ferenc Korpos plantmanager bij Bio Brass.

Dit draagt bij aan de missie van Bio Brass om voor goed en lekker eten te zorgen met behoud van een mooie leefomgeving.


Barry Vermulm van Bakker Barendrecht en Rinze Anne van der Sluis van Bio Brass


Alexandra Malovic van Bio Brass en Miranda Batenburg van HomeFlex


Johan van de Craats en Wim Reedijk van Expertisecentrum Flexwonen. Het Expertisecentrum Flexwonen zet zich in om meer en betere huisvesting tot stand te brengen o.a. voor arbeidsmigranten.

Voor meer informatie:
Bert Verheij
HomeFlex
Molendijk 16
3361 EN Sliedrecht
Tel: 0184 820081
[email protected]
www.homeflex.nl

Gerjan Snippe
Bio Brass BV
Winkelweg 57
3896 LH Zeewolde
T +31 36 522 84 30
[email protected]
www.biobrass.nl

Auteur: Andries Gunter
www.agf.nl

Publicatiedatum: