Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Maas (FairConnection) en Jan van der Voort (TFC Holland) over data-oplossingen Progent:

"Je merkt dat de ontwikkelaars de AGF-branche door en door kennen"

Tholen - "Veel AGF-handelsbedrijven hebben een hoop data beschikbaar, maar doen daar nauwelijks iets mee", vertelt William Verhoeven van Progent. "Dit leidt ertoe dat ze vaak handel drijven op onderbuikgevoel en dat ze pas aan het eind van het jaar of maand weten of ze wat verdiend hebben. Maar in onze optiek moet je dezelfde dag weten wat je gewonnen of verloren hebt. Daarom geven wij ze met onze dashboards handvatten om hun business te doen, zodat ze keuzes kunnen maken op basis van feiten."

Foto rechts: William Verhoeven en Mark Verloop van Progent

Progent is specialist in het omzetten van data naar bruikbare inzichten in de AGF. "We combineren data uit ERP-pakketten en financiële pakketten, maar ook productiemachines en boardcomputers van vrachtwagens naar een Data Warehouse en maken daar dashboards op, waarmee je in één oogopslag ziet hoe de onderneming presteert", vervolgt William. "Uniek is wel dat we niet afhankelijk zijn van een bepaald pakket, maar of het nu om I-Fresh, Addition Solutions of FreshERP gaat, we kunnen alle data snel ontsluiten in combinatie met een datawarehouse. Dat maakt ons uniek ten opzichte van de traditionele dashboardbouwers."

"We hebben het pakket specifiek voor AGF-bedrijven gemaakt. Een groot voordeel is dat zowel mijn collega Mark Verloop als ikzelf jarenlang bij AGF-bedrijven hebben gewerkt. Die ervaring helpt ons enorm. Specifieke AGF-onderwerpen zoals inzicht in de voorraad, welke oude /risico partijen weg moeten, wat de ompakresultaten zijn en hoe dat zich verhoudt ten opzichte van de geleverde kwaliteit zijn voor ons niet onbekend. We zijn bekend met de branche en kunnen daardoor snel nieuwe functies implementeren. Dit alles op een manier, die bij de betreffende onderneming past. "

"Bij de groei van bedrijven ontstaan nieuwe Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI's), die inzichtelijk moeten zijn. Hiervoor wil je niet door eindeloze Excelbestanden scrollen, maar in één oogopslag kunnen zien wat er goed gaat en waar bijgeschaafd moet worden. Power BI geeft die mogelijkheid. Wij leveren dan ook niet alleen software, maar de totaaloplossing voor het datavraagstuk van bedrijven, zodat men in één oogopslag kan zien hoe het bedrijf ervoor staat."

De afgelopen jaren wisten tientallen AGF-handelsbedrijven Progent dan ook te vinden. "Deze maand gaan er weer vier bedrijven live", vertelt William trots. "Bedrijven zijn laaiend enthousiast, omdat ze door middel van het dashboard elke dag actuele cijfers hebben voor de in- en verkoop, maar ook grip krijgen op de debiteuren en crediteuren. Zaken als inkoopmarges, openstaande bedragen per land en klant, maar ook kwaliteitsrapporten en claimrapportages worden in één oogopslag inzichtelijk. En we zijn er nog niet, want in december lanceren we een nieuwe tool waarin Data Science, Machine Learning en AI samenkomen!"

Frank Maas (Fair Connection): "In een paar klikken heb je een fantastisch overzicht"
Eén van de AGF-bedrijven die sinds dit jaar met de Power BI oplossingen van Progent werkt is Fair Connection uit Ridderkerk, specialist in druiven, citrus en avocado. "Via iemand die bij ons de software-implementatie deed, hoorden we goede verhalen van Progent en hij heeft ons niet teleurgesteld. Dankzij deze modules krijgen we goed inzicht in onze eigen cijfers en kunnen we ook mooie rapportages overleggen aan onze retailklanten. Als we dat zelf zo voor elkaar zouden willen krijgen, was je daar heel veel tijd aan kwijt. Nu hebben we in een paar klikken een fantastisch overzicht."

Frank is dan ook erg te spreken over het pakket. "Het is vooral het gemak waarmee het werkt. Daarbij merk je dat deze ontwikkelaars uit de handel komen. Dat praat veel makkelijker en je hebt aan een half woord genoeg." Extra wensen heeft de AGF-handelaar op dit moment niet. "Voor nu voldoen de huidige opties prima. Ik kan het iedereen aanraden."

Jan van der Voort (TFC): "Dat ze de branche door en door kennen is een grote pre"
Ook TFC Holland uit Waddinxveen maakt vanaf dit jaar gebruik van de oplossingen van Progent. Vanuit Nederland bedient TFC Holland dagelijks supermarktketens, speciaalzaken en groothandelsmarkten in heel Europa. Met het oog op een stabiele supply chain importeert het exotische groenten en fruit uit meer dan 50 landen. Het assortiment bestaat uit ruim 200 producten, waaronder ook Fairtrade en biologisch gecertificeerd product. Samen met haar moedermaatschappij BayWa Global Produce is TFC zelf actief in de productie.

Jan van der Voort van TFC kende William en Mark vanuit een vorige functie en het was voor hem dan ook geen vraag bij wie hij aan moest kloppen om de data inzichtelijk te krijgen. "Ik ken deze mannen en weet hoe ze werken. Daarbij is de grootste pre dat ze de branche door en door kennen. Alle BI-bedrijven kunnen je prachtige overzichten laten zien, maar op het moment dat je niet snapt wat we hier aan het doen zijn, kost het veel tijd om de werkwijze van een AGF-bedrijf duidelijk te maken. Met mensen die dat direct snappen, werkt dat veel makkelijker."

"We zijn de samenwerking met Progent gestart met het inzichtelijk maken van alle logistieke en financiële data rondom ons 'appel-project'; waarin we voor onze zusterorganisatie appels ontvangen, opslaan en verzenden. Daarna heeft Progent ons geholpen met het ontsluiten van ons huidige ERP-systeem. Waar de data voorheen alleen beschikbaar was via rapporten die telkens opnieuw gegenereerd moesten worden, is deze nu inzichtelijk via dashboards. We zijn begonnen met hun standaard rapportages, wat in mijn ogen een key-factor is, dit geeft namelijk direct al zo'n 75% van de informatie die je nodig hebt. Ook is het een grote plus dat door deze 'standaard' oplossing we al binnen twee weken live waren. Het Data Warehouse gaat ervoor zorgen dat ons nieuwe ERP en overige bronnen makkelijk ontsloten kunnen worden en dat de dashboards hetzelfde blijven en ook verrijkt worden."

Voor meer informatie:
William Verhoeven
Progent
Tel.: +31 (0)85 82 24 12 4
[email protected]
www.progent.nl

Frank Maas
Fair Connection
Tel.: +31 (0)180 763 102
[email protected]
www.fairconnection.eu

Jan van der Voort
TFC
Tel.: +31 (0)6 45137656
[email protected]
www.tfc-holland.nl