Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zespri start proef met rode Italiaanse kiwi's in België

Zespri is begonnen met een pre-commerciële proef met rode kiwi's in een beperkt aantal winkels in België. Zespri's nieuwste kiwivariëteit, RubyRed, is dit jaar aan zijn derde jaar van afzetseizoen toe. Het fruit wordt geteeld in Nieuw-Zeeland.

Omdat RubyRed een kortere houdbaarheid heeft dan Zespri SunGold en Zespri Green, heeft Zespri tot nu toe voorrang gegeven aan de Aziatische markten vanwege de kortere transittijden vanuit Nieuw-Zeeland.

Steven Martina, Zespri's President Europa: "We weten dat er een sterke vraag is naar rode kiwi's in onze andere markten, ook in Europa, en we hebben hier teeltproeven gedaan met een beperkte oogst van rode kiwi's in Italië. We gaan nu de tweede fase van onze proef in en dit najaar zullen we pre-commerciële tests uitvoeren in België met de rode kiwi's die in Italië zijn geteeld om consumenteninzichten vast te leggen ter ondersteuning van de mogelijke introductie van Zespri Red in Europa. Gezien de beperkte hoeveelheid fruit hebben we gekozen voor een kleinschalige proef in een beperkt aantal winkels in België, waardoor onze teams de proef ook van dichtbij kunnen volgen."

De rode kiwi's zullen alleen beschikbaar zijn in een voorverpakking gedurende de maand oktober in een beperkt aantal winkels in België.

Voor meer informatie:
Nele Moorthamers
Zespri
[email protected]

Publicatiedatum: