Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grotere aanvoer Mexicaanse avocado's verwacht dit najaar

Het aanbod van avocado's is momenteel krapper. "We hebben regen gehad in Mexico door orkaan John en dat heeft de oogst drie dagen vertraagd en beperkt," zegt Peter Shore van Calavo Growers en hij voegt eraan toe dat er deze week ook een feestdag was in Mexico. "Dus het aanbod is enigszins beperkt door deze factoren."

Tegen het einde van de week verwacht Shore echter dat er een goed volume aan avocado's uit Mexico zal binnenkomen, en we zouden de week erna moeten beginnen met een inhaalslag. "We gaan volledig over op Mexico als de primaire leverancier van avocado's," zegt hij. "Het seizoen in Californië loopt ten einde en de meeste Peruaanse avocado's zijn al verzonden naar onze klanten. Het is een beetje een overgangsperiode."

Stabiele vraag
De vraag naar avocado's is stabiel. Oktober is meestal een goede maand voor de handel in avocado's en er zijn promoties rond college football.

Vooruitkijkend naar de komende weken zal het begin van de piekaanvoer vanuit Mexico komen, wat promotieprijzen met zich mee zou moeten brengen. "We zullen ook zien dat de maten veel normaler wordt. Vorig jaar neigde de groottecurve gedurende het hele seizoen naar kleinere maten, dus meer 70s en 84s. Aan het begin van dit seizoen en gedurende het seizoen zullen we een beter aanbod zien voor 48 en grotere maten," zegt Shore.

Voor meer informatie:
Peter Shore
Calavo Growers Inc.
Tel: +1 805 525 1245
[email protected]
http://www.calavo.com

Publicatiedatum: